Katarlı ortağıyla dev projeleri fonlayacak

Düzenleyen:
Katarlı ortağıyla dev projeleri fonlayacak

Ekonomi Haberleri

Üç kıtada 30’dan fazla ülkeye yayılan ve dünyanın en güvenli 50 bankası arasında gösterilen Katarlı QNB, Finansbank ile beraber Türkiye’de dev projelere daha fazla kaynak aktaracak

Ö. Faruk Bingöl

Türkiye’nin en büyük beşinci özel bankası olan Finansbank, haziran ayında QNB Group’un satın alması sonrasında, faaliyetlerini “QNB Finansbank” adıyla sürdürme kararı aldı. QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, yeni dönemdeki hedeflerini paylaşmak üzere basın toplantısı düzenledi. Ömer Aras, “Üç kıtada 30’dan fazla ülkeye yayılmış, geniş ve etkin bir uluslararası ağa sahip olan QNB, Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı bankalar arasında en yüksek kredi notuna sahip. 2013 yılından beri Global Finance Dergisine göre; ‘Dünyanın En Güvenli 50 Bankası’ndan biri... Orta Doğu ve Afrika pazarındaki köklü geçmişi ve deneyiminin getireceği sinerjiyle Finansbank, önümüzdeki dönemde kurumsal, ticari ve dış ticaretin finansmanında ölçek büyüterek, Türkiye ekonomisine olan katma değerini artırmayı hedefliyor. İsmimiz değişecek ancak müşterimize verdiğimiz hizmet kalitemiz daha da artacak. Başka bir ifadeyle QNB Finansbank olduk, gücümüze güç kattık. Katar’ın en büyük bankasının Türkiye’ye yatırım yapması, oradan daha çok finansman gelmesine sebep olacak. Ayrıca maliyetlerimizi de düşürecek. Haziran 2016 itibarıyla QNB satın aldığı noktada Finansbank; 630 şube, 12 bin 785 çalışan ve 32 milyar doların üzerinde aktif büyüklüğüne ulaştı. Sermayesi ise 3,3 milyar dolar seviyesine geldi” dedi.

Genel Müdür Temel Güzeloğlu ise şunları söyledi: “Türkiye’nin iç talebe değil ihracata dayalı büyümesini desteklemek amacıyla, tüzel kredilerde sektörün üzerinde bir büyüme sağlamayı hedefledik. Kurumsal bankacılık ve proje finansmanı alanlarında QNB grubunun tecrübesi ve uzmanlığı ile, önümüzdeki dönemlerde daha aktif olacağız. Ülkemizdeki yeni yatırımlara daha fazla finansman sağlayacağız. Yine QNB grubunun faaliyette olduğu coğrafyalar ile Türkiye arasındaki dış ticaret işlemlerinin finansmanında, lider banka olmayı hedefliyoruz.”

"KART"TA TEKELLEŞME OLUYOR

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, “kredi borçlarının yeniden yapılandırılması” konusunda tüketici derneklerinin “erken gürültü kopardığını” söyledi. Güzeloğlu, “Bu teklifi zaten bankacılar hazırladı. Ama sistemler daha 72 ay vadeye adapte değil. Biz, önümüzdeki hafta hazır olacağız ve talepleri toplayacağız. Tüketici dernekleri anlamsız, gereksiz bir gerilim oluşturuyor” dedi. Kredi kartlarının limiti hakkında da açıklamada bulunan Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Tüketicinin maaşının 4 misli kart limitinin bulunması doğru, ancak uygulama yanlış. Diyelim ki bir tüketici 1000 TL maaş alıyor. Bir banka 4 bin TL limitli kart verdi mi, diğer bankaların yapacağı bir şey yok. Biz diyoruz ki bütün bankalar kart verebilsin. Toplam harcamaları 4 bin TL’yi geçtiği anda bütün kartları bloke edilsin. Aksi hâlde bugün 2 kart, pazarın yarısından fazlasına girmiş durumda, tekelleşme oluyor, diğerlerinin yapacağı bir şey yok. Bunlar kendi pos cihazlarını da istedikleri komisyonla esnafa verebiliyorlar.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...