Katarlı Bakan'dan müjde: Türk şirketleri ile çalışacağız

Düzenleyen:
Katarlı Bakan'dan müjde: Türk şirketleri ile çalışacağız

Ekonomi Haberleri

Katar Ekonomi Bakanı, Ahmed bin Jassim al-Thani’nin Türkiye ziyaretinde, Türk şirketlerine daha fazla fırsat çıkacağını söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı es-Sani ile bakanlıkta düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Bakan Zeybekci, Katar’ın haksız bir şekilde bazı uygulamalara tabi tutulduğunu belirterek, bu süreçten sonra Thanı ile temasa geçtiğini anlattı. Zeybekci, konuya ilişkin “Böyle anormal durumlarla karşılaşmadığı için biz de alışkın olduğumuz için kendisi ile beraber olmak istedim ve telefon ettim kendisine” şeklinde konuştu.
Zeybekci, 197 kargo uçağı, 16 tır ve 1 gemi ile Katar’ın günlük ihtiyaçlarını tedarik ettiklerini kaydederek, Katar ile ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmek istediklerine vurgu yaptı. İkili görüşmenin detaylarına ilişkin bilgiler paylaşan Zeybekci, es-Sani ile iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin yol haritasının konuşulacağını söyledi.

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı es-Sani ise Türkiye ve Katar arasındaki ticaret alışverişinin şu an daha kolay olduğunu ifade ederek “Türkiye bizim için stratejik bir ortaktır. Özellikle Katar’a yatırım açısından da iki ülke ticaretinin açısından” diye konuştu. Ambargo uygulayan ülkelerin çekileceği projelerin Türk şirketleri için büyük fırsat olduğunu söyleyen es-Sani “Önünüzde büyük fırsatlar var gelin. Gelin birlikte bu ticaret hacmini arttıralım ve pekiştirelim. İki ülke ekonomisini güçlendirelim” mesajı verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...