Katar’daki lüks projelerde ilk tercih Türk mobilyası

Düzenleyen:
Katar’daki lüks projelerde ilk tercih Türk mobilyası

Ekonomi Haberleri

Avrupalı üreticinin en az 4, Uzak Doğulunun 9 ayda teslim ettiği mobilyayı 1 ayda teslim eden ve daha yüksek kalite sunan Türk mobilyası Körfez’in gözdesi oldu...

Bazı ülkelerin ambargo uyguladığı, bu zor dönemde Türkiye’nin yardıma koştuğu Katar, Türk ürünlerini tercih ediyor. Ülkede devam eden lüks otel ve rezidansların tefrişatında ilk tercih Türk mobilyası. Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Son olarak Katar’da Expo’ya katıldık. Dev proje yapanlar büyük alımlar yaptı. Beş yıldızlı otelleri, rezidanslarıyla Körfez’in çok önemli aktörü. Son krizin analizi yapılmalı tabii ama Katar çok hızlı gelişiyor. Türk mobilyasının oradaki potansiyeli de çok yüksek. Eskiden çok lüks projelerde Avrupa malları tercih ediliyordu. Bazıları da Uzak Doğu ürünleri alıyorlardı. Son 2-3 yılda her şey değişti. Avrupa markaları astarı yüzünden pahalı. Uzak Doğu ülkeleri derseniz kaliteleri malum. Bir de teslim süresi var. Dünyaya bakın. En hızlı teslim eden 4 ay diyor. 9 aya ulaşanlar var. Türkiye ise 1 ayda teslim ediyor. Bu da tercih sebebi” diye konuşuyor. Güleç, son yıllarda sadece Katar değil, Dubai, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Kuveyt’te rakamların hızla büyüdüğünü belirtti.

KİŞİYE ÖZEL ÜRETİM DE VAR

Türkiye’de hız, kalite ve fiyatın tercihte etkili olduğunu söyleyen Ahmet Güleç “Orada imajımız çok yüksek. Kişiye özel üretimde de karakteristik seri üretimde de kaliteyi sağlıyoruz. Üreticileri dev projeleri takip etmesini öneriyorum” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...