Kasiyerin 10 parmağında 10 marifet olacak

Kasiyerin 10 parmağında 10 marifet olacak

Ekonomi Haberleri

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği ve Ankara Ticaret Odası, kasiyerler için geçerli olacak ulusal meslek standardını belirledi.

Standartta, kasiyer, işi ile ilgili organizasyonu yapan, kasasını satışa/tahsilata hazır hale getiren, müşteri ilişkilerini destekleyen ve mesleki gelişim faaliyetlerine katılan nitelikli kişi olarak tanımladı. Standarda göre, kasiyerler kasayı, kasanın tartısını, bandını, havuzunu işletmenin temizlik talimatlarına uygun olarak temizlemesi, kasa ve POS cihazlarının periyodik olarak temizlenip dezenfekte edilmesini sağlaması gerekiyor. Müşterinin öneri, istek ve şikayetlerini dinleyecek kasiyerler, işletmenin hizmet politikasına uygun olarak müşterinin problemini çözecek veya çözümü için ilgili kişiye yönlendirecek. nbsp; Kasiyerler, etiketi değişecek ürün hakkında ilgili birimden bilgi alacak, kullanılan sistem üzerinden etiket/afiş basımı gerçekleştirecek, basılan etiketleri ilgili reyona eski etiketi kaldırarak yerleştirecek. Kasiyerler, ürünü ayıplı mal, gıda güvenliği ve benzeri yönlerden satış özelliği taşıyıp taşımadığını kontrol edecek. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...