Kartta aşırı sıkılaştırma kayıt dışı yollara yöneltir

Kartta aşırı sıkılaştırma kayıt dışı yollara yöneltir

Ekonomi Haberleri

Boydak, "Kredi kartında sınırlar birden çok aşağı çekilmemeli. Ayarı iyi yapılmalı. Yoksa tüketicilerimizi gayrinizami piyasaya kaptırırız" dedi

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, kredi kartlarıyla ilgili yapılacak düzenlemelere ilişkin, "Aşırı sıkılaştırma zarar verebilir. Tüketicilerimizi gayrinizami piyasaya kaptırabiliriz. Kayıt altında olmayan yöntemler ortaya çıkabilir. Sonuçları ciddi olur" uyarısında bulundu. Mağazalaşma atağına devam eden Bellona, İstanbul Çekmeköy ve Üsküdar'da aynı gün 2 yeni mağaza açtı. Çekmeköy Bellona mağazasının açılış töreninde konuşan Mustafa Boydak, şunları söyledi: "Kredi kartı düzenlemesinde sınırları birden çok aşağı çekmemek lazım. Ayarı iyi yapılmalı. Bir sınırlamaya ihtiyaç var, fakat aşırı sıkılaştırma da zarar verebilir. Sıkılaştırma olduğunda tek ödeme ürünü kart olmadığından, bankaların başkaca ürünleri de kullanılabilir. Tüketici kredileri gibi, daha başka bireysel krediler gibi... Ayrıca teminatsız da satışlar olabilir. Optimum bir şekilde ilerlemek lazım. Yoksa tüketicilerimizi gayrinizami piyasaya kaptırırız, bu da ciddi sonuçlar doğurur. Sonuçta bankacılık kayıt altında, kayıt altında olmayan yöntemler bu sefer ortaya çıkabilir." Bu yıl Türkiye'de 52 mağaza açtıklarını, 2014 yılında da 40 mağaza açmayı planladıklarını belirten Boydak, şöyle devam etti: "Yurtdışındaki mağaza sayımızı da 99'a çıkardık. Gelecek yılki büyüme hedefimizi yüzde 15 olarak belirledik. Amacımız bölgesel marka olmak. Avrupa'nın tamamında, Afrika, Orta Doğu'nun tamamında, özellikle balkanlar, Rusya, Altaylar bölgesi bizim kapsama alanımızda.
Uğur Küçük / İSTANBUL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...