Karsan, Çizme’den Avrupa’yı fethedecek

Düzenleyen:
Karsan, Çizme’den  Avrupa’yı fethedecek

Ekonomi Haberleri

Menarinibus'ın üreticisi IIA’ya ortak olan Karsan bu iş birliği ile Avrupa’nın önde gelen otobüs üreticilerinden birisi olmayı hedefliyor

Bursa’da yer alan iki ayrı fabrikasında hem iç pazar hem ihracata yönelik toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, Menarinibus'ın üreticisi İtalyan otobüs firması IIA’nın (Industria Italiana Autobus)’ın yüzde 5 hissesini satın aldı. 2 Eylül 2010’da Menarinibus ile anlaşma imzalayan Karsan, Menarinibus’ın bütün ürün gamının Türkiye’de münhasır olarak üretim, pazarlama, satış, satış sonrası hizmetler ve ihracatını sürdürmek üzere sorumluluğu üstlenmişti. Anlaşma kapsamında ekim ayında Akçalar fabrikasında otobüs üretim hazırlıklarına başlayan Karsan, Ocak 2011’de ilk üretimini hattan indirmiş ve ardından ilk toplu sevkiyatını Roma’da toplu ulaşımda hizmet vermek üzere İtalya’ya gerçekleştirmişti. Menarinibus markalı otobüslerin şu anda İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Konya'da hizmet verdiğini belirten Karsan CEO’su Okan Baş, bu iş birliği ile Avrupa’nın önde gelen otobüs üreticilerinden birisi olmayı hedeflediklerini kaydetti. Karsan'ın artık yurt dışında üretim yapacağına dikkat çeken Baş, “Türkiye, otomotiv sektörünün her alanında global bir atağa kalktı. Bu dönemde Karsan olarak yaptığımız stratejik ortaklık ile Avrupa’da daha güçlü ve emin adımlar atabileceğiz. Bu vesile ile hem Karsan hem de Menarinibus markası olarak gerek Bursa’da yaptığımız üretimde gerekse yapacağımız ihracatta önemli bir sıçrama yapacağımıza inanıyoruz” dedi. 2013 yılından bu yana Menarinibus markası için 1100 adete yakın sipariş aldıklarını da hatırlatan Baş, 2016 yılında ise bugüne kadar 100’e yakın yeni sipariş aldıklarını da vurguladı.

Temsa Fransa’da 5 bin adede koşuyor

Ürettiği otobüsleri 66 ülkeye ihraç eden Temsa, en güçlü pazarları arasında yer alan Fransa’ya 22 adet otobüs daha teslim etti. Mayıs ayında toplam 42 adetlik bir otobüs teslimatı gerçekleştiren Temsa'nın Fransa pazarında çok güçlü bir marka konumunda olduğunu belirten Bölge Satış Müdürü Çağdaş Hakan Adıyeke, “Fransa yollarında hizmet veren otobüs sayısı 4 bin 700’ler civarına geldi. Hedef 5 binli rakamlara ulaşmak" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...