Kardeşlerin kavgasında hazine kazanacak

Düzenleyen:
Kardeşlerin kavgasında hazine kazanacak

Ekonomi Haberleri

Akkök Holding'in hissedarları olan Dinçkök kardeşlerin davası, "tefecilik" boyutuna taşındı. Kamu zararı tespit edilirse, Hazine, yasal faiziyle kayıplarını tahsil edecek.

Aile şirketlerinde yaygın olarak görülen ve "kardeşlerden birinin azınlık durumuna düşürülmesi suretiyle, yönetimin çoğunluk tarafından ele geçirilmesi" şeklinde tecelli eden "hak ihlali" davalarından biri, Dinçkökler'de yaşanıyor. Ali Raif Dinçkök ve Nilüfer Dinçkök Çiftçi, 2012 yılında kardeşleri Ömer Dinçkök ve ailesini şirketlerin yönetiminden uzaklaştırmış; 2013 yılında da Akkök Holding'in sermayesini 13 milyon TL'den 613 milyon TL'ye çıkarma kararı almışlardı. Bunun üzerine Ömer Dinçkök de, Akkök Holding’deki payının bu sermaye artışı ile düşürülmek istendiğini ileri sürüp, kararın iptali için mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme, Ömer Dinçkök’ü haklı bularak "sermaye artırımının iptaline" karar verdi.

BÜYÜK KREDİLER
Öte yandan Ömer Dinçkök’ün şikâyetiyle; Ali Raif Dinçkök ile Nilüfer Dinçkök Çiftçi hakkında "tefecilik" suçunu işlemekten de ceza davaları açıldı. Bu kapsamda sermaye artırımında kullanılmak üzere A.R.D. Holding ve N.D.Ç. Holding tarafından, piyasanın üzerinde yüksek faiz oranıyla 25'er milyon ABD doları ve 25'er milyon TL paranın Akkök Holding'e borç olarak verildiği, bu paralardan da toplam 2 milyon dolar ve 6 milyon TL'yi aşan faiz geliri elde edildiği belirtildi ve söz konusu miktarlar hakkında "güvenlik tedbiri" talep edildi. "Tefecilik" suçlarında Hazine Müsteşarlığı müşteki olduğundan; bu davada kamunun zararı tespit edilirse, söz konusu miktar yasal faiziyle tahsil edilecek.
Akkök’ün yönetimini elinde bulunduran Ali Raif Dinçkök ve Nilüfer Dinçkök Çiftçi’nin avukatlığını, 2014 yılı vergi rekortmeni Ahmet Pekin yapıyor. Ömer Dinçkök’ü ise ünlü avukat Fatoş Kılıç savunuyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...