Kardemir yılda 200 bin adet tren tekeri üretecek

Düzenleyen:
Kardemir yılda 200 bin adet tren tekeri üretecek

Ekonomi Haberleri

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ Genel Müdürü Uğur Yılmaz, demir yolu teker fabrikasının yapımının sürdüğünü belirterek, "Hedefimiz 2017 yılına kadar bu tesisi tamamlayıp devreye almak" dedi.

Yılmaz, fabrikada gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece Türkiye’nin değil Avrupa'nın en iyi kangal haddehanelerinden birini geçen ay devreye aldıklarını, seri üretim ve satışa başladıklarını söyledi. Demir yolu tekeri fabrikası yapımının da sürdüğünü belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Tümüyle çok yüksek teknolojiye sahip, neredeyse robotik bir tesis olacak. Tüm işler robotlar marifetiyle yapılacak ve çok yüksek kapasiteli preslerle dövme teknolojisine sahip bir haddehane... Türkiye’de demiryolu tekeri üretimi yapılamıyor. Nasıl ki artık Türkiye'nin rayını KARDEMİR üretiyor, hatta yakın pazarlara ihracatını yapabiliyorsa, teker üretimine geçtikten sonra da artık Türkiye’nin tüm demir yolu teker ihtiyacını karşılıyor olacağız. Komşularımıza, hatta Avrupa’ya ihraç etme imkânımız da olacak."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...