Karadeniz hamsisi tezgahların gözdesi! Bolluk yılı yaşanıyor, fiyatı giderek düşüyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Karadeniz hamsisi tezgahların gözdesi! Bolluk yılı yaşanıyor, fiyatı giderek düşüyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tutulan balıklar tezgahları süslüyor. Bu sene hamsi ve mezgitte bolluk yılı yaşanırken, palamut ise yok denecek kadar az.

1 Eylül'de denizlerdeki av yasağının sona ermesinin ardından tezgahlar balık ile şenlendi. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kilosu 70 liradan satılan hamsiye vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Karadeniz'de avlanan hamsiler Ereğli ilçesinde tezgahları süslüyor.

Bu sene palamut tezgahlarda az bulunuyor ancak hamsi ve mezgit bolluk yılını yaşıyor. Hamsi 70, mezgit ise 100 TL'den alıcı buluyor.

PALAMUT YOK DENECEK KADAR AZ

Hamsinin zaman zaman 50 liraya kadar düştüğünü ifade eden balıkçı esnafı Melih Sönmez, "Şu anda mezgit ve hamsi satıyoruz. Palamut bu sene yok denecek kadar az. Palamut bir sene olur, bir sene olmaz.

Bu sene olmayan sene. Seneye nasip olursa olur. Hamsi bu sene güzel. Hamsi olmasa başka satacak balık yok. Vatandaş da uygun olarak hamsi alıyor.

Karadeniz hamsisi tezgahların gözdesi! Bolluk yılı yaşanıyor, fiyatı giderek düşüyor

CAZİP OLAN HAMSİ VE MEZGİT

En çok cazip olan hamsi ve mezgit. Havalar soğuduğu zaman hamsi biraz daha bollaşır. Mezgit olur, barbun olur, çinakop olur, lüfer olur. Balık fiyatları uygun. Gününe göre fiyatı değişiyor. Balığın azlık çokluk durumuna göre değişiyor. Hamsi 70 lira, mezgit 100-150 lira arasında" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...