Karadeniz gazında bir aşama daha geçildi: ÇEPNİ başarıyla yerleştirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Mart'ta sisteme dahil edilecek Karadeniz gazında önemli bir aşama daha geride kaldı. Gaz toplama ve dağıtım haznesi ÇEPNİ'nin Sakarya Gaz Sahası'nın ikinci üretim merkezinde, deniz tabanına başarıyla yerleştirildi. TPAO, devasa platformun deniz altında robotik cihazlarla yerleştirildiği anların görüntüsünü sosyal medyadan paylaştı.

Türkiye'nin yaklaşık 25 yıl konutlardaki gaz ihtiyacını karşılayacak Karadeniz gazında çalışmalar son hız devam ediyor. 

Türkiye Petrolleri A.O. gaz toplama ve dağıtım haznesi ÇEPNİ'nin Sakarya Gaz Sahası'nın ikinci üretim merkezinde, deniz tabanına başarıyla yerleştirildiğini açıkladı.

TPAO'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Enerji bağımsızlığımıza doğru adım adım...

Gaz toplama ve dağıtım haznesi ÇEPNİ, Sakarya Gaz Sahası'nın ikinci üretim merkezinde, deniz tabanına başarıyla yerleştirildi.

https://twitter.com/trpetrolleri/status/1611264191398117378?s=20&t=9Mn9m2ksK3pBmubW0gVpPA

PİYASA DEĞERİ 1 TRİLYON DOLAR

Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervi 652 milyar metreküp olarak güncellendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı güncelleme ve Çaycuma-1 sondaj sahasındaki 58 milyar metreküplük yeni keşifle birlikte Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfi 710 milyar metreküpe ulaştı. Keşfedilen gazın uluslararası piyasadaki karşılığı ise 1 trilyon doları buluyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİZ...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...