Kapalı Çarşı'da fiyatlar düşüyor! Dolar ve gram altında makas aralığı kapandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kapalı Çarşı'da fiyatlar düşüyor! Dolar ve gram altında makas aralığı kapandı

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde dolar ve euro başta olmak üzere döviz ve altın fiyatlarında makas aralığı kapanmaya başladı.

Türkiye hafta sonu yeniden sandık başına gidiyor. İlk tur seçimleri öncesinde piyasalarda dolar ve altına yoğun talep ve manipülasyon yaşanırken, ikinci tur öncesinde tablo tersine döndü. Kapalı Çarşı'da 200 TL'ye kadar çıkan makas aralıkları kapanmaya başladı.

DOLAR KURUNDA MAKAS DÜŞTÜ

Serbest piyasada dolar 19,8420 liradan, avro 21,4440 liradan güne başladı. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 19,8490 seviyelerinden işlem görüyor. Serbest piyasada 19,8400 liradan alınan dolar, 19,8420 liradan satılıyor. 21,4420 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 21,4440 lira olarak belirlendi.

Bankacılar seçim öncesi İstanbul Kapalı Çarşı'da yüzde 10'a yaklaşan döviz alım satım arasındaki farkın geçen hafta kapanmaya başladığını, mevcut yavaşlama ile farkın bu hafta yüzde 2'de yatay kalabileceği bir eğilim gördüklerini de belirtiyorlar.

GRAM ALTINDA MAKAS KAPANDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce altın fiyatlarında makas giderek açıldı. Ekranlarda anlık olarak 1277 TL sevisinde olan gram altın, kuyumcularda 100 TL'den fazla farkla satıldı. Kapalı Çarşı'da rekor üstüne rekor kıran gram altın 1470 TL seviyesine kadar çıktı. Makas aralığı 200 TL'ye kadar çıktı. Seçimlerin ardından, altın fiyatlarında düşüş yaşandı. Kapalı Çarşı'da altının gramı 1.383 TL'ye kadar düştü. Alım fiyatı ise 1.363 TL oldu.

PİYASALAR İKİNCİ TURU BEKLİYOR

Piyasalar, seçimlerde ikinci tur sonrası başta ekonomi olmak üzere politikalarda değişiklik yapılıp yapılmayacağına odaklandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...