Kampanyalar sona eriyor ÖTV zammı yolda

- Güncelleme:
Kampanyalar sona eriyor ÖTV zammı yolda

Ekonomi Haberleri

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, geçtiğimiz yıl kampanyalarla pazara yansıtılmayan ÖTV artışının, bu sene kaçınılmaz olarak fiyatları artıracağını söyledi

nbsp;Geçtiğimiz senenin son çeyreğinde otomobile gelen Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV), kampanyaların sona ermesiyle bu yıla yansıyacağını söyleyen Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Fiyatların bir miktar artması kaçınılmaz olacak" dedi. 2012 yılı sonuçları ve hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Aybar, "Yıl sonu kampanyaları ve model yılı geçişi sebebiyle ÖTV artışı fiyatlara yansıtılmadı. Şimdi yeni yılda bunların yansıtılması kaçınılmaz olacak. Ürünlerimizin fiyat ve marj konumuna göre kaçınılmaz olan belli zamları yapmaya başladık" dedi. Aybar ayrıca, yerlide 2013 modellerin satışa sunulmaya başlandığını, ancak Avrupa'da yılbaşı tatilinden dolayı fabrikaların üretime yeni başladığını bu yüzden de ithallerin gecikebileceğini söyledi. Renault markasının 2012 yılında, 72 bin 874 adet satış ve yüzde 13.1 pazar payı ile 14. defa binek otomobil pazarında lider olduğunu belirten Aybar, Renault nbsp;ve Dacia'dan oluşan Renault Grubu olarak da, 2012 yılında 118 bin 169 adet araç satışı ve yüzde 15.2 pazar payı ile toplam pazarda yine birinciliği elde ettiklerini açıkladı. Elektrik motorlu Fluence Z.E ise, 3 Mayıs 2012 tarihindeki lansmanından itibaren yıl sonuna kadar 184 adet satış gerçekleştirdi. Bu yıl 9 yeni modelle pazarda iddialı olacaklarını kaydeden İbrahim Aybar, ayrıca yepyeni sürpriz bir modelin de lansmanın gerçekleştirileceğini dile getirdi. Yeni Fluence'in satışa sunulduğunu hatırlatan Aybar, önümüzdeki ay Yeni Symbol'ün, daha sonra Yeni Clio Sport Tourer'in, 2. yarıda elektrikli Zoe'nin ilerleyen dönemde de yenilenen Scenic, Latitude ve Kangoo'nun Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

YENİ CLIO, 3 AYDA 7 BİNDEN FAZLA SATTI
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Yeni Clio'nun (Clio 4), 10 Ekim 2012'de satışa sunulmasına rağmen, 3 aydan daha kısa bir sürede 7 bin 29 adet satış ile podyumda ilk sırada yer aldığını söyledi. Bu rakama otomatik vites seçeneği olmadan imza atıldığına dikkat çeken Aybar, mart-nisan aylarında aracın otomatik vitesli versiyonunun geleceğini söyledi.


-------------


Fabrika yeni modellerle nbsp;3 vardiyaya devam edecek

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, bu yıl üretimlerini fabrikada 3 vardiya olarak sürdüreceklerini söyledi. Avrupa'daki kriz sebebiyle ihracatın azalmasından dolayı TOFAŞ'ın 3 vardiyadan 2'ye düşmesinin hatırlatılması üzerine Tunalıoğlu, yeni model ve motor parçaları üretimleri sebebiyle fabrikada tam kapasiteyle çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. Tarık Tunalıoğlu, 2012 yılı ihracatıyla ilgili bir soru üzerine de, "Kasım 2012 sonu değerlerine bakarsak, sıralamada TÜPRAŞ, Oyak Renault, Ford Otosan ve Vestel vardı ilk dörtte. Yıl sonu değerleri de bu şekilde kapanacak. Dolayısı ile 2011'de üçüncü sırada bitirdiğimiz yarışı, 2012'de ikinci sırada bitireceğiz" dedi.


Otomotivde pazar nbsp;yüzde 10 daraldı

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2012 yılında yüzde 10 küçülerek 777 bin 761 adet satış gerçekleştirdi. 2012 yılında bir önceki yıla göre otomobil satışları yüzde 6.27'lik düşüşle 556 bin 280 adede, hafif ticari araç satışları ise yüzde 18.25'lik azalmayla 221 bin 481 adede geriledi. Geçen yılın aralık ayında ise otomobil ve hafif ticari araç pazarında 2011'in aynı ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 9.78'lik bir düşüş oldu ve 115 bin 400 adet satış yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...