Kalkınma için 5 yılda 25 dönüşüm paketi

Kalkınma için 5 yılda 25 dönüşüm paketi

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Finansal Kurumlar Birliği'nin 2. Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, birçok ülkenin yapamadığı ekonomik reformları 2 yılda yaptıklarını ve önümüzdeki 5 yıl için meclisten 25 paketten oluşan bir düzenlemeyi yakında açıklayacaklarını söyledi.Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Finansal Kurumlar Birliği'nin 2. Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. 2 yılda çok önemli dönüşümlere imza attıklarını söyleyen Babacan, önümüzdeki 5 yıl için 25 yapısal değişiklik yapacaklarını söyleyerek, "Reçete belli. 2023 hedeflerine bunlarla ulaşacağız" dedi.
Performans kriterinin üniversiteler de dahil eğitimin her safhasında uygulanması gerektiğini, yargı konusunda ise bugüne kadar 4 reform gerçekleştirdiklerini belirten Babacan, "Fakat mahkemelerimizin çok daha hızlı çalışması gerekiyor. Bu iş dünyamız açısından son derece önemli konu. " sözlerini kullandı. Babacan, Küresel ekonomiyle ilgili en kötünün muhtemelen artık geride kalmış durumda olduğunu, bundan sonra trendin daha olumluya doğru gideceğini ancak bunun çok güçlü bir trend olmadığını anlattı. nbsp;Babacan OECD tarafından yapılan değerlendirmelerde de Türkiye'nin Avrupa'daki gelişmekte olan ülkeler arasında en hızlı büyüyecek ekonomi olarak gösterildiğini, Türkiye'nin son dönemde yaptığı çok önemli reformlar sayesinde Türkiye'nin alt orta gelir ülke grubundan üst orta gelirli ülke grubuna çıktığını, yüksek gelir grubuna çok yaklaştığını aktardı. Babacan gelişmekte olan ülkelerin, gelişmişlerden daha çok büyüyeceğini de anımsattı.

Babacan: "Türkiye'nin hukuk güvenliğini sağlayacak reformlar, ekonomimizin de önünü açacaktır."
Bankacılık sektörünün sendikasyon kredilerinin ağırlıklı olarak Avrupa'dan temin edildiğini belirten Babacan "Avrupa'da likiditenin bol ve ucuz olması Türk bankacılığı açısından olumlu" diye konuştu. nbsp;

Olumsuzluklara rağmen yüzde 4 büyüme

Geçen yıl pek çok olumsuzluğa karşın bir yandan Fed'in yeni uygulamaları bir yandan Gezi olayları, son olarak da 17 Aralık süreci derken, zor bir yıl geçtiğini söyleyen Babacan, "Yıl bittiğinde koyduğumuz yüzde 4'lük büyüme hedefine ulaştık. 2014'te de yine bizim için en önemli konu kuşkusuz cari açıkla ve enflasyonla mücadelenin devamıyla ekonomideki yeniden dengeleme sürecinin devamı" dedi. nbsp;Diğer taraftan Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Osman Zeki Özger, bankacılık dışı finans sektörünün ekonomideki payının artırılması gerektiğini belirterek, "Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu maliyetlerinin gözden geçirilmesi, Merkez Bankası kaynaklarından sektörlerimizin de yararlanabilmesi, özel karşılıklar konusunda sektörde yeknesaklığın sağlanması konusunda ekonomi yönetimimizin dikkatlerini çekmek isteriz" dedi.
Uğur KÜÇÜK - İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...