Kalbin ikizini yapıp tedavi başlatıyorlar

Düzenleyen:
Kalbin ikizini yapıp tedavi başlatıyorlar

EKONOMİ Haberleri

Siemens CEO’su Hüseyin Gelis “Sanal ortamda dijital kalp yaparak doktorlara sunuyoruz. Bir hastanın tedavisi başlamadan önce dijital kalpte tedavi başlıyor. Orada sağlanan başarıya göre ameliyat ya da tedaviye geçiliyor” dedi...

Türkiye’de 163 yıldır faaliyet gösteren, Türkiye’nin potansiyeline yatırım yapmayı sürdürme kararlılığını açıklayan Siemens, ‘ikiz kalp’ teknolojisini Türk sağlık sektörüne sundu. Siemens Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis, geçen yıl dijital ikiz teknolojisini gündeme getirdiklerini belirterek “Fabrikalarda üretime başlamadan evvel sistem üzerinde dijital ikiz teknolojisi kuruyoruz. Şimdi buna sağlık sektöründe başladık. Sanal ortamda dijital kalp yaparak doktorlara sunuyoruz. Bir hastanın tedavisine başlamadan önce dijital ikizinde yani dijital kalpte tedavi başlayacak. Ondan sonra tedaviye veya ameliyata geçilecek” dedi. Bunların yeni ürün olduğunu, yeni yatırım ve kaynak gerektiğini ifade eden Gelis, Siemens Türkiye’nin geçen yıl 400 olan AR-GE mühendisi sayısının bugün 700’e ulaştığını da dile getirdi.

ÇALIŞANLARIN OLGUNLUK SEVİYESİ DE ÖLÇÜLÜYOR
Dijitalleşmenin son zamanlarda çok popüler bir konu olduğunu, endüstri 4.0 ile başlayan dijitalleşmenin önemli bir gündem maddesi olduğunu ifade eden Gelis “Dijital portfolyomuz çok zengin. Yeni ürünlerimizi pazara sunuyoruz. Pazara girmeden evvel de nerede olduğumuzu görmek en iyisi. Geçen sene başladık ve Siemens’teki tüm çalışanlar sistem üzerinden kendi dijital olgunluk seviyelerini ölçüyor, ona göre eğitim alıyorlar. Biz de bu sayede şirket içindeki dijital olgunluk seviyesini artırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye yine hızlı büyüyecek

Siemens CEO’su Hüseyin Gelis, 2018’in zor bir dönem olmasına rağmen şirket olarak hem kârlılık hem ciro bakımından iyi bir noktada bitirdiklerini söyledi. 163 yıldır Türkiye’de olduklarını söyleyen Gelis, şunları söyledi:
Potansiyel konusunda Türkiye’de hiçbir şey değişmedi. Yüksek potansiyeli olan bir ülke ancak biraz finans problemlerimiz var. Türkiye’den hiçbir zaman ayrılmadık. Türkiye’ye güveniyoruz. Uzun vadede Türkiye’nin yüksek potansiyeli var fakat esas konu küçük şirketler, KOBİ’ler. Türkiye’yi iyi tanımayan şirketler. Onlara da Türkiye’yi daha iyi tanıtabilirsek, uzun vadede potansiyelini izah edebilirsek Türkiye’nin ekonomisi önümüzdeki yıl eskisi gibi büyümeye devam edecektir. O konuda inancımız tam.

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...