Kahramanmaraş’ta dönüşüm hamlesi

Düzenleyen:
Kahramanmaraş’ta  dönüşüm hamlesi

Ekonomi Haberleri

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan Yusuflar (Tekke) Mahallesi’nde ilk balyoz dün vuruldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan Yusuflar (Tekke) Mahallesi’nde ilk balyoz dün vuruldu. Yusuflar Mahallesi’nde düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekilleri Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile vatandaşlar katıldı. Yıkım öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kentsel dönüşüm konusunda çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini söyledi. Kentsel Dönüşüm kapsamında bölgede 900 hanenin yıkılacağını ifade eden Erkoç, “Burada ilk etapta 39 hane ile anlaşma sağladık ve görüşmelerimiz devam ediyor. 900 hane ile görüşeceğiz. Yıkım çalışmalarımızı tamamladıktan sonra kentsel dönüşüm kapsamında hazırlanan projemizi uygulayacağız” dedi. Amaçlarının yüksek yoğunlukta veya yüksek konutlar olmadığına vurgu yapan Erkoç, şöyle devam etti: “Düşük katlı bölgeye uygun, tarihi mekanlara uygun bir mahalle kültürü oluşturacağız. Buradaki vatandaşlarımızı taşıyacağımız alanlarımız Saçaklızade, Çamlık Mahallesi ve Üngüt bölgesinde ilk etapta, daha sonra ise Önsen Bölgesi ve Doğukent Bölgesinde ileriki zamanlarda rezerv alanları oluşturmaya devam edeceğiz. Sadece burası ile değil, Yörükselim, Serintepe ve Mağralı Mahallelerimizde de nazım imar planı ile ilgili olarak çalışmamız devam ediyor. İl genelinde ve Dulkadiroğlu Mahallemizde de çalışmalarımız devam ediyor.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...