Kadınlar artık başarı hikâyesi yazıyor

Kadınlar artık başarı hikâyesi yazıyor

EKONOMİ Haberleri

Teknosa, Habitat Derneğinin iş birliğiyle gerçekleştirdiği "Kadın için Teknoloji" projesiyle kadınları ekonomik hayata kazandırıyor.

ÖMER TEMÜR | BALIKESİR

Kadınların teknoloji entegrasyonunu gerçekleştirmek, dijital okuryazarlığını artırmak amacıyla 2007 yılında hayata geçirilen proje kapsamında bugüne kadar Türkiye çapında 23 bin kadınının dijital okur-yazar olmasına katkı sağlandı. Bu yılki hedeflerinin 3 bin katına ulaşmak olduğunu söyleyen Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin "Bugüne kadar 66 ilde sınıf içi eğitimler yaptık. Pandemi döneminde ise onilne olarak devam ettik. 2020-2021 yılında 5.000 kadın online eğitimlere katılarak, sertifika aldı. Bu yıl da hedef minimum 3 bin kadına eğitim vermek. Kadınlar en çok çağı yakalamak, çocuklarıyla, torunlarıyla iletişim kurmak, yeni fırsatlar yakalayabilmek için eğitimlere katılıyor. Eğitimlerin sonunda teknoloji ve internet kullanarak her türlü bilgiye daha kolay erişme imkânı buluyor, sosyal medya üzerinden el emeklerini satmaya başlıyorlar" dedi.

Eğitimler sayesinde bir çok ilden başarı hikâyesi çıktığını anlatan Sezgin “Yaptığımız çalışmada her 1 TL’lik yatırımın 3,96 TL değerinde sosyal fayda sağladığını gördük. araştırmaya göre katılımcıların yüzde 53’ü öz geçmişlerini güncelledi. Yüzde 31’i eğitimlerden sonra yeni bir iş baktı. Yeni bir iş baktığını söyleyenlerin yüzde 26’sı eğitimlerden sonra yeni bir işte çalışmaya başladı. Yine, eğitime katılanların yüzde 22’si internet üzerinden ürün/hizmet satışı gerçekleştirdiğini belirtirken; eğitimlerden sonra internet üzerinden satış gerçekleştirenlerin bu konudaki bilgi/becerisi yüzde 50 oranında arttı ve bu da satış miktarının yüzde 27 oranında artmasıyla sonuçlandı” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...