Kadın cinayetinde iyi hâl indirimi olmayacak

Düzenleyen:
Kadın cinayetinde iyi  hâl indirimi olmayacak

Ekonomi Haberleri

“Çocukların ve kadınların korunmasına dair kanunlar tekrar gözden geçirilecek, değiştirilecek”

DAMLA PEKER ANTALYA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye çapında büyük bir çalıştaya hazırlanıyor. Bakan Sema Ramazanoğlu, Türkiye’de ilk defa başlatılan ve 81 ile yaygınlaştırılması planlanan ‘Bocce İle Aktif Yaşama Merhaba’ projesi tanıtım toplantısında çalıştay hakkında bilgi verdi...
YaşlılarA ÖZEL İLGİ 
“Türkiye de ilk defa yaptığımız bir etkinlik. Huzurevlerinde kalan yaşlılar için nasıl bir çalışma yapabiliriz dedik. Bu konuda deneyimli ekibimiz ‘bocce’ sporunu seçti. Bu sporla ilgili fazla bilgim yoktu. İlk duyduğumda ‘yaşlılar nasıl katılacak?’ dedim. Anlattılar bana ve mantıklı geldi. Örneğin disipline oluyorlar, o gün antrenmanları var ve bir araya geliyorlar. Bir yaşlının yapabileceği bütün hareketler var. Daha sonradan bir işi yapmanın huzuru ve mutluluğu oluyor kendilerinde. Biliyorsunuz ki depresyon huzurevlerinde görülen sorunlardan. Biz onları bu depresyondan çıkarmak için faaliyetler yapıyoruz. Bu onlara da bir motivasyon getirdi. Bir anda bütün Türkiye’ye yayıldı. Bu yıl 31 ilimiz katıldı. Önümüzdeki yıl 81 il buruda olacak.
TÜM yasaları İNCELEDİK
13-15 Nisan’da büyük bir  hukuk çalıştayı yapıyoruz. Çalıştay öncesi Bakanlığımızı ilgilendiren bütün kanunları taradık. İyi hal indirimleri, çocuk hakları, kadın şiddetiyle ilgili yasalar, boşanmalarla ilgili yasalar, engellilerle ve yaşlılarımızla ilgili bütün yasaları gözden geçirdik. Bu 3 günlük çalıştayda sivil toplum örgütleri, üniversiteden hocalarımız, yargı mensupları ve bu konuyla ilgilenen herkesi davet ettik. Çocuk istismarı konusundaki cezaların hızlı ve maksimum olması, çocukların korunması konusundaki kanunların maddelerinin tekrar gözden geçirilmesi, daha hızlı karar verilmesi, iyi hâl indirimlerinde kıyafetinden bile değerlendirilerek sonucu değiştirecek şeylerin etki etmemesi sağlanacak. Bu sonuç bizim için önemli. Meclise giderek kanunlaşması için çalışacağız.
Velayet konularında sıkıntılar var. Eşler ayrılmış, baba çocuğunu görmek istiyor ama anne izin vermiyor. Bu konu icra yasası üzerinden takip ediliyor. Baba para yatırıyor. Bu uygulama insanı isyan ettirecek bir uygulama. Biz bunun insani şekle getirilmesini istiyoruz. Önce hukuki zemini düzenlememiz lazım. 4 ay önce verilen bir talimatla çalışmaya başladık. Şuan 4’te 3’ü tamamlandı. 50’ye yakın kişi alanda teftiş yapıyor. 
RTÜK ile istişare edeceğiz
  Medyayı çok önemsiyoruz. Medya algı oluşturmada önemli rolü olan bir alan. Kamuoyunun genel bir serzenişi var. ‘Ekranda seyredilecek bir şey bulmakta zorlanıyoruz, bazı programları beraber seyredemiyoruz’ diyorlar. Aile ve çocuk dostu ekran çalışmasını başlattık. Amacımız iyi ve güzel şeyler üretmek. Hepimizin beraber olup seyredebileceği program, film, dizi istiyoruz. RTÜK ile bir istişare toplantımız olacak yakın bir zamanda. Evlilik programların içeriklerini çok önemsiyoruz. Özellikle şiddetin, cinayet sahnelerinin, çocuklara yönelik taciz ve tecavüz haberlerinin döndürülerek gösterilmesi toplumsal hafıza oluşturuyor.” 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...