Kaçak geçen cezasız kalmayacak

Düzenleyen:
Kaçak geçen cezasız kalmayacak

Ekonomi Haberleri

Mahkeme, OGS cihazı arızalı olan kişiye özel bir karar aldı. Bazı sürücülerde “Kaçak geçişe ceza yok” algısı uyandı. Bakan Arslan “Avrasya Tüneli’nde de kaçak geçişe 10 kat ceza var” dedi

Türkiye’nin son zamanlarda hayata geçirdiği dev projelerden Avrasya Tüneli’nde de zaman zaman kaçak geçişler yaşanıyor. Bu tür bir geçişten kaynaklanan cezanın mahkemeye taşınması ve mahkemenin o kişiye has aldığı bir karar, “cezasız geçiş” söylentilerini beraberinde getirmişti. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şunları anlattı: Bakiye yetersizliğinden, araçtaki OGS cihazının arızalı olmasından veya HGS etiketinin uygun yere yapışmamasından kaynaklı bazı sıkıntılar olabiliyor. Kaçak geçişten veya yetersiz bakiye ile geçişlerde, 15 gün içinde yapılan ödemeler cezaya tabii değil. Ancak bu süreyi geçen durumlarda, 10 kata kadar ceza uygulanıyor. OGS cihazı arızalı olan bir kişi, mahkemeye gitmiş. Mahkemede, kişiye has ‘OGS cihazı arızalıydı, dolayısıyla buna süre ve yer verin ki, gitsin ödesin’ şeklinde karar vermiş. ‘Ceza alınamıyor’ algısı da bazı sürücülerin bile bile kaçak geçişine sebep oluyor. Hâlbuki bu, kişiye has verilmiş karardır. ‘10 kat ceza kesemezsiniz’ kararı değildir! Hukukçularla da görüştük, başkalarına emsal olacak bir karar da değil. Vatandaşlarımız boşuna gidip, hem kendileri avukat, dosyası masrafı vermesinler hem de günün sonunda bizim masrafları da yüklenmek zorunda kalmasınlar. Çünkü bu örneklerle çok karşılaşıyoruz. Sistem biraz ağır işleyebiliyor ama varsa, ceza kesinlikle işliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...