İyi tüketimi de durdurmayalım!

İyi tüketimi de durdurmayalım!

Ekonomi Haberleri

Yeni düzenlemeleri değerlendiren Abay, "Ödemesini düzenli yapanlar da sınırlanıyor. Bankacılık sektörüne ihtiyaç var" dedi.

ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, tüketici kredileri ve kredi kartlarına getirilen son düzenlemelere ilişkin olarak, "Daha önce gittiğimiz yön belki riskliydi ama şu an tamamen araba âdeta şarampole gidiyor" eleştirisinde bulundu. ING Bank, 20 milyon TL yatırımla operasyon ve çağrı merkezini Kahramanmaraş'a taşımaya başladı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Pınar Abay, "Kredi kartları ve tüketici kredilerindeki sınırlamalarla iyi tüketimi de durduruyoruz. Maaşı düşük ama düzenli olarak ödemesini yapan biri, 36 ayla sınırlanıyor. Sıkıntılarımızı BDDK'ya ilettik. Ancak ekonomi yönetimi sert duruyor. 2023 planları için bankacılık sektörüne ihtiyaç var" diye konuştu. Kahramanmaraş'ta bugün 147 olan personel sayısının 2015 sonuna kadar 750'ye çıkacağını belirten Abay, şöyle devam etti: "Bu süreçte bankanın operasyon ve çağrı merkezini, yani mutfağını buraya taşıyacağız. Bu, istihdama da yansıyacak. İnternet ve çağrı merkezlerinden satışlar, toplam satışlarımızın yüzde 28'ini oluşturuyor. 3 yıl içinde bunu yüzde 50'sine çıkarmayı hedefliyoruz. Şube açmadan da bilançomuzu büyütebileceğimizi düşünüyoruz."
Uğur Küçük KAHRAMANMARAŞ
TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...