İTO'da meslek komitesi seçimleri tamamlandı! Avdagiç’ten balkon konuşması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İTO'da meslek komitesi seçimleri tamamlandı! Avdagiç’ten balkon konuşması

Ekonomi Haberleri

İTO Başkanı Avdagiç, “Elhamdülillah, 195 meclis üyesiyle açık ara kazandık. Hayırlı olsun” dedi...

EKONOMİ SERVİSİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçim sürecinde, meslek komitelerinin seçimi tamamlandı. İTO Başkanı Avdagiç, 15 Kasım 2022 Salı günü yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde gerçekleştirilen komite seçiminin ardından 195 meclis üyesi ile açık ara kazandıklarını ifade ettiği bir açıklama yaptı.

İTO tarihinin en yüksek katılımlı seçiminin yaşandığını ifade eden Avdagiç “195 meclis üyesi ile açık ara kazandık. Biz şimdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açıyoruz. İnanıyorum ki, yeni meclisle İstanbul’a ve Türkiye’ye hizmet yolunda çok önemli şeyler yapacağız” diye konuştu.

700 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük odası olan İTO’da, şehirde trafiği kilitleyen, Atatürk Havalimanı ve İstanbul Fuar Merkezi bölgesini dev bir otoparka çeviren yoğun katılımın önemine dikkat çeken Avdagiç “İstanbul Ticaret Odası üyeleri, bu seçimle birlikte bir kez daha İTO’nun aklıselimin kalesi olduğunu ortaya koydu. Türk iş dünyasının yüzakı İTO’nun 140 yıllık geleneğine yaraşır şekilde, 21’inci dönem oda organlarını oluşturacak seçimi geride bıraktı. Sandıklar 17.00 itibarıyla açıldı, İTO’da 4 yıl görev yapacak meslek komitesi üyeleri ile meclis üyeleri belirlendi. Şunu söylemek isterim ki; 81 meslek komitesinde, kahir ekseriyetle kazanmış bulunuyoruz. İstanbul iş dünyası, son 4 yılda ortaya koyduğumuz icraatları onaylamış, aynı hız ve rotada bize yeniden güç vermiştir” ifadesini kullandı.

İTO Başkanı Avdagiç “İTO Başkanı olarak, bu seçimin beni çok sevindiren tarafı, İstanbullu tüccarın, hiçbir gündelik ve popülist yaklaşıma prim vermemiş olmasıdır. Dünyada yaşanan pandemi ve savaş gibi krizler karşısında, İstanbul iş dünyası kenetlenmeyi ve dayanışmayı tercih etmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

İTO'da meslek komitesi seçimleri tamamlandı! Avdagiç’ten balkon konuşması
İSO’da başkanlığa seçilen Erdal Bahçıvan ve İTO’da 2 dönem başkanlık yapmış olan Murat Yalçıntaş, Avdagiç’e destek ziyaretinde bulundu.

TOBB’DA SEÇİM MAYISTA

İTO, İSO ve Ankara Ticaret Odası (ATO) olmak üzere, bünyesindeki tüm odalarda seçimlerin tamamlanmasının ardından mayıs ayında TOBB seçimleri yapılacak. Bünyesinde 12 bini aşkın seyahat acentesi bulunan TÜRSAB’ın seçimli genel kurulu ise 21-22 Kasım’da.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...