İşverene kişi başı 281 lira destek

İşverene kişi başı  281 lira destek

EKONOMİ Haberleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; teşvikte öncelikli bölgeleri kapsayan 51 il ve 2 ilçede, işverenlere sağlanan ilave 6 puanlık sosyal güvenlik prim indirimini, 2019 yılında da devam ettireceklerini bildirdi.

İşverenlerin üzerindeki maliyetleri düşürmek ve onların rekabet gücünü artırmak amacıyla istihdam teşvikleri uyguladıklarını hatırlatan Bakan Selçuk “Bu teşviklerden biri de, 2013’ün ocak ayından itibaren sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyeleri dikkate alınarak belirlenmiş olan bölgesel istihdam prim teşvikidir. Bundan aylık ortalama 246 bin iş yeri ile 1,4 milyon sigortalı yararlandı. Böylece iş verenlere 6 milyar liraya yakın katkı sağladık. Şimdi iş verenlerimizi, kişi başı 281 lira 4 kuruşluk prim indiriminden faydalandıracağız. Böylece asgari ücret üzerinden çalıştırdıkları bir sigortalı için, 882 lira 6 kuruş yerine, 601 lira 2 kuruş SGK primi ödeyecekler” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...