İSTİB Başkanı Kopuz: Fırsatçılara izin vermemeliyiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İSTİB Başkanı Kopuz: Fırsatçılara izin vermemeliyiz

Ekonomi Haberleri

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte gıda fiyatlarında usulsüz fiyat artışı yapılmaması gerektiğini, herkesin üzerine düşeni yapması gerekliliğinden bahsetti.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte, tezgahlarda gıda fiyatlarında değişiklikler olmaması adına İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, açıklamalarda bulundu. Kopuz, ramazanda fiyatların yükselmemesi için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini belirtti.

 "GIDA SEKTÖRÜ OLARAK FIRSATÇILARA İZİN VERMEMELİYİZ"

Ramazan ayına yaşanan büyük deprem felaketinin gölgesinde buruk olarak erişildiğini ifade eden Kopuz, "Ramazan-ı Şerif, aziz milletimizin en güzel hasletlerinden olan yardımlaşma, paylaşma yani infak etme gibi insani görevlerimizi her zamankinden daha önemli hale getiriyor. İnanıyorum ki bu süreçte toplumsal dayanışmamızı güçlendirecek, maddi manevi anlamda bir bütün olarak depremzede kardeşlerimizin yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Tüm Müslümanların ihtiyaç sahiplerine infakta adeta yarıştığı bu ayda bilhassa deprem bölgesindeki kardeşlerimize öncelik vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İSTİB Başkanı Kopuz: Fırsatçılara izin vermemeliyiz

İSTİB Başkanı Ali Kopuz

İSTİB Başkanı Kopuz, gıda sektörünün ramazan ayının ruhuna uygun hareket edeceğine inandığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Pandemi, savaşlar, enerji krizi ve iklim değişikliğinin etkileriyle başlayan gıda fiyatlarındaki artış eğilimi ne yazık ki sürüyor. Her ramazan ayında artan talep dolayısıyla ürün arzında bazı sıkıntılar oluşur. Bu da fiyatların yükselmesine yol açar. Bu ramazan, fiyatların yükselmemesi için herkes üstüne düşeni yapmalı. Gıda sektörü olarak yüksek talep beklentisini fiyatlamamalı, fırsatçılara izin vermemeliyiz. Bu vesileyle, deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, ramazan ayının aziz milletimiz ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AA

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...