İşte seçmeni etkilemenin yolu!

/ Kaynak: İHA
İşte seçmeni etkilemenin yolu!

Ekonomi Haberleri  / İHA

Yüce, Türkiye'de seçmenin ekonomiye göre oy kullandığını belirterek, "Halk, 13 yıldır ekonomiyi iyi yönettiği için AK Parti'ye oy veriyor" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde seçmenin sandığa giderken, çeşitli kıstaslara göre oy kullandığını belirterek, bunlar içinde en önemlisinin ekonomi olduğunu söyledi.


Seçmenin, adalet, özgürlük, demokrasi gibi konulardan çok ekonomik verileri önemsediğini vurgulayan Yüce, "Ekonomik oy verme yaklaşımı, Türkiye'de iktidara gelen ve 13 yıl aralıksız iktidarda kalan AK Parti döneminde büyük ölçüde doğrulanmıştır. Anketlerde, araştırmalarda AK Parti'nin aldığı yüksek oyların arka planında büyük ölçüde ekonominin iyi yönetilmesi olduğu görülmüştür" diye konuştu.


Yaptıkları çalışmalarda ekonomik büyüme ile iktidarın oy oranı arasında yakın bir bağlantı olduğunun belirlendiğini ifade eden Yüce, şunları kaydetti:
"Örneğin 2007 genel seçimlerinde ekonomik büyüme yüzde 5,9 iken AK Parti'nin aldığı oy oranı yüzde 46,6'ydı. Ardından 2011 genel seçimlerinde ekonomik büyümenin yüzde 10,3'e çıkmasıyla iktidar partisinin aldığı oy oranı, bu kez yüzde 49,9'a yükseldi. Görülüyor ki, seçmenler başarılı ekonomik performansı ödüllendiriyor. Halk, 13 yıldır ekonomiyi iyi yönettiği için AK Parti'ye oy veriyor. 1 Kasım'da da seçmen, yine ekonomiye oy verecek."


Ekonomik göstergelerin halk üzerinde etkisinin olduğunu gözlemleyen siyasi partilerin 7 Haziran seçimlerinde ekonomik vaatlerle seçmene ulaşmaya çalıştığını belirten Yüce, "Muhalefet partileri, MHP, CHP ve HDP de son seçimlerde ekonomik vaatleri ön plana çıkarmıştır. CHP 'sosyal devlet ve istihdam üreten kapsayıcı ekonomi', MHP 'üreten ekonomi', HDP ise ' güvenceli hayat sürme ekonomisi' söylemleri altında ekonomik vaatlerini şekillendirmişlerdir" dedi.


Yüce, 1 Kasım seçimlerinde de ekonomik söylemlerin seçmeni etkilemede önemli bir unsur olacağını ifade ederek, siyasi partilerin bu konudaki programlarının önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...