İşte otomotivde bahar kampanyaları

İşte otomotivde bahar kampanyaları

Ekonomi Haberleri

İlk dört ayda daralan otomotiv piyasası, durgunluğu aşmak için sıfır faizli krediden, peşin indirimine kadar çeşitli kampanyalar hazırladı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2014 yılının ilk 4 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25.5 daraldı. ÖTV artışı, kredi vadelerinin 36 ayla sınırlandırılması gibi sebeplerin etkili olduğu durgunluk, piyasayı vurdu. Geçen yılın ilk 4 ayında 226 bin 179 adet satış gerçekleştiren sektör, bu yıl aynı dönemde 168 bin 577 adet satışa imza attı. Sektör temsilcileri, ÖTV artışının, yılın geri kalanında da etkili olacağı tahminini dile getirdi. Merkez Bankası'nın dün, piyasaya sürpriz olan 50 baz puanlık indirimi ise, önümüzdeki dönemde satışı artıracak önemli bir etken olarak dile getirildi. nbsp;
Sektör temsilcilerinin dile getirdiği yeni bir beklenti de hurda düzenlemesi... Satışların artmasını, trafik sıkışıklığından çevre kirliliğine kadar yollarda olması büyük olumsuzluk içeren eski araçların yoldan çekilmesinin şart olduğu dile getiriliyor. Hurda indirimi beklentisinin yanı sıra, faiz indiriminin de piyasayı canlandıracağını bekleyen sektör, bu yıl için 600 bin olan 2014 satış beklentilerini 650 bine revize etti bile... İşte şirketlerin bahar kampanyaları:

PEUGEOT:
nbsp;Bu ay, Partner Tepee ve Bipper Tepee modellerine özel 20 bin lira kredi için 20 ay sıfır faiz oranla bir kampanya başlatıldı. Fransız marka aynı zamanda 208 ve 301 modellerine özel 30 bin lira krediye 30 ay vade, yüzde 0.99 faizle finansman sağlayacak.


RENAULT: nbsp;"Şimdi Al, 2015'te Öde" fırsatı da bulunan kampanyada, maksimum 48 bin lira kredi için 24 ay yüzde 1.22, 36 ve 48 ay için yüzde 1.25 faiz oranı sunuluyor. Kampanya 31 Mayıs 2014 tarihine kadar geçerli. nbsp;


DACIA: nbsp;Dacia'da, Mayıs ayında Duster ve Logan MCV modellerinde yüzde sıfır faiz avantajı bulunuyor. Kampanya 20.000 TL için 20 ay vade için geçerli. Ayrıca maksimum 48 ay vade ve 48 bin lira kredi seçeneği sunuluyor.


FORD: nbsp;Şirket, Ford Focus'u 30 bin liraya 20 ay sıfır faizle satışa sunuyor. nbsp;Ücretsiz klima kontrolü, 49 TL'ye klima gaz dolumu gibi uygulamaları mevcut.


SKODA: nbsp;Anneler günü için 3 puan faiz indirimi kampanyası yapan Skoda, indirimli faiz oranları ve 48 aya varan vadelerle satışlarını sürdürdüğünü açıkladı.


HYUNDAI: nbsp;i30'u 58 bin 350 liradan başlayan fiyat ve 40 bin lira, 24 ay vade yüzde 0.66 faiz oranıyla satışa sunan Hyundai, Accent Blue modelini 46 bin 100 liradan başlayan fiyat ve 30 bin lira, 30 ay yüzde 0.99 faiz oranıyla müşterileriyle buluşturuyor.


FIAT: nbsp;Fiat otomobillerde, mayıs ayına özel olarak "Linea" ve "500" ailesi "20 bin TL 2 yıl sıfır faiz" fırsatıyla satılıyor. Daha düşük peşinat ve daha uzun vade ile kredi kullanmak isteyenler ise "40 bin lira 48 ay yüzde 0.90 faizli kredi"yi kullanabiliyor. Nakit tercih edenlere ilaveten 2 bin lira indirim uygulanıyor.


HONDA: nbsp;Mayıs ayında kredi kullanarak benzinli veya LPG'li Honda Civic almak isteyenler, ödemelerine ekim ayında başlıyor. Kampanya ile Honda Civic Sedan Elegance Smart satın alanlara 2500 liralık dokunmatik ekran hediye ediliyor.


TOYOTA: nbsp;Verso 1.6 modellerinde ve azami 28 bin lira krediye, 48 aya kadar vade uygulanıyor. nbsp;


VOLKSWAGEN: nbsp;Yeni Polo hariç diğer bütün modeller için çeşitli indirimler yapılıyor. Şirket, The Beetle'a özel 2 bin 750 lira indirim avantajı ile uzun vadeli finansman imkânları veriyor.


MERCEDES: nbsp;A serisi araçlara özel olarak 90 bin lira kredi tutarı için yüzde 0.95 faiz oranı ile 36 aya varan vadeler var. B serisinde ise 90 bin lira için 0.85 faizle araç sahibi olmak mümkün.


nbsp;İşte otomotivde bahar kampanyaları
YENİ ARAÇ İÇİN ESKİSİNE İNDİRİM
Otomotiv sektörü, 20 yaş ve üzeri otomobillerde hurda indirimi benzeri bir teşvikin satışları artıracağını belirtiyor. Başlayan faiz indirimi ile umutlanan sektör, hükümetten adım beklerken, kampanyalarına da hız verdi.


Canan ERASLAN / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...