İşte milyonerlerin göç ettiği ülkeler

İşte milyonerlerin göç ettiği ülkeler

Ekonomi Haberleri

Milyonerlerin son 10 yılda en çok göç ettiği ülkeler sıralandı.

New World Wealth şirketinin araştırmasına göre, dünyada servetleri milyon doları aşan kişiler daha önce hiç olmadığı kadar fazla göç etti. Araştırmaya göre en çok milyoner göçü alan ülkelerin başında İngiltere yer aldı. 2003-2013 yılları arasında İngiltere, 114 bin 100 milyonere ev sahipliği yapar hale geldi. Milyonerler İngiltere'den sonra en çok Singapur'a yerleşti. Ülkeye 45 bin milyoner göç etti. ABD ise son 10 yılda milyonerlerin en fazla göç ettiği üçüncü sırada yer aldı. Ülkeye 42 bin 400 milyoner göç etti. ABD'yi Avustralya ve Hong Kong takip etti.

PEKİ NEREDEN GELİYORLAR?
Peki bu milyonerler nereden göç ediyor? Araştırmaya göre, göç eden milyonerlerin çok büyük bir kısmı Çin'den. Çin'den son 10 yılda diğer ülkeler göç eden milyoner sayısı 76 bin 200 kişi oldu. Göçlerin sık yaşandığı bir diğer ülkede Hindistan. Ülkeden geçen on yılda 43 bin 400 kişi göç etti. En çok milyoner göçü veren ülkeler Fransa, İtalya ve Rusya oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...