İşte enerjiyi en verimli kullananlar

Düzenleyen:
İşte enerjiyi  en verimli  kullananlar

Ekonomi Haberleri

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), enerjiyi verimli kullanarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayan firmaları teşvik için düzenlediği ‘Enerji Verimliliği Ödülleri’ sahiplerini buldu.

Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın katıldığı törende, büyük ölçekli işletmeler kategorisinde birinciliğe Besler Gıda ve Kimya lâyık görüldü. Şirket, enerjide yüzde 10,6 tasarruf ile 2,3 milyon lira kazanç sağladı. Törende ikinciliği, Güneş Enerjisinin Üretim Proseslerinde Doğrudan Kullanımı projesiyle TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası alırken, LNG’li sistemi Çöp Gazı Yakıt Beslemelir Kazan Sistemine dönüştüren İSTAÇ İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret ise 3’üncü oldu. Törende konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, enerji maden politikasının önemine dikkat çekerek, güneşte yüzde 60, rüzgarda yüzde 65 olan yerlilik mecburiyeti ve yüzde 80 yerli mühendis çalıştırılması şartının sanayi ve istihdama katkısına dikkat çekti. Törende ayrıca Teksan Jeneratör, Hidropar, HKTM, Enfaş, Lamp 83 Aydınlatma, Makelsan, Nuvio, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği ile Kadin Has Üniversitesi de çeşitli dallarda ödüle lâyık görüldü.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...