İstanbul'un enerjisi rüzgardan gelecek

İstanbul'un enerjisi rüzgardan gelecek

Ekonomi Haberleri

Çatalca'da devreye alınacak İstanbul Rüzgâr Enerji Santrali ile yaklaşık 280 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacı karşılanacak

Türkiye'nin en büyük rüzgâr santrali İstanbul'a kuruluyor. Çatalca'da devreye alınacak İstanbul Rüzgâr Enerji Santrali (RES), 88 rüzgâr türbini ile yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretecek. Bu üretim, bir hanenin ortalama aylık elektrik tüketiminin 230 kilovatsaat olduğu dikkate alındığında, yaklaşık 280 bin konutun yıllık elektrik tüketimine karşılık geliyor. Universal Wind Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin kuracağı İstanbul RES için 2007'den bu yana yürütülen çalışmalar sonunda Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunuldu. Santral, 64'ü 2 megavat, 24'ü 3 megavat gücünde olmak üzere toplam 88 rüzgâr türbini ile 200 megavat kurulu güç kapasitesine sahip olacak. Tesisin kurulumu için 588 milyon liralık bütçe öngörülüyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...