İstanbullu yeni haftaya zamla başladı! Taksiler ve minibüsler yeni tarifeye geçti: İşte güncel fiyatları

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbullu yeni haftaya zamla başladı! Taksiler ve minibüsler yeni tarifeye geçti: İşte güncel fiyatları

Ekonomi Haberleri

UKOME kararıyla geçtiğimiz günlerde İstanbul'da ulaşıma yapıldı. Yüzde 51,52 oranında yapılan zam uygulamaya başlanırken, otobüslerin ardından taksi ve minibüsler de yeni tarifeye geçti. İstanbullular yeni haftaya yeni zamla başlarken, tarife de belli oldu. Minibüslerde 0-7 kilometrelik mesafeler arasındaki tek fiyat uygulaması 12 TL olurken, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 TL’den 70 TL’ye yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin karayla toplu ulaşıma yüzde 51,52 oranında zam geldi. Metro, marmaray, tramvay, otobüs ve diğer toplu ulaşım araçları için zamlar 11 Ağustos’ta uygulamaya girerken, taksi ve minibüslerde yeni tarife bugünden itibaren uygulanmaya başlandı.

TAKSİLER MİNİBÜSTEN UCUZ

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre söz konusu karar üzerine taksiciler, taksimetrelerini güncelleyerek hizmet vermeye başlarken, minibüsçüler de zamlı ücretlerin yer aldığı tabelaları astı. Yeni tarife nedeniyle daha az taksi kullanacağını belirten bir vatandaş, "Taksi bekliyorum ama gelmiyor, mecbur otobüsle gideceğim." derken, taksici esnafı taksi müşterisinde düşüş beklemediklerini belirterek, "İndi bindi ucuz, o yüzden gerçek taksi müşterisi araba kullanmıyor. Minibüsten ucuz. Gerçek taksi müşterisi daha kaliteli, daha elit." diye konuştu.

Başka bir taksici ise henüz siftah yapmadığına dikkati çekerek, "Saat kaç oldu, iş yok. Zamdan dolayı müşteri bulamıyoruz. Zam oranı biraz çok oldu ama mazot da çok para. Yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ ÖDEME YAPARKEN ŞAŞIRIYOR

Zamlı tarife sonrasında vatandaşın ödeme yaparken şaşırdığını anlatan minibüs esnafı, "Valla biraz alınganlık var ama mecburuz. Mazot da pahalı. 12 liralık ücret için 10 lira veriyorlar, bazen 2 lira almıyoruz." dedi.

ZAMLI TAKSİ VE MİNİBÜS TARİFESİ

Yapılan zammın ardından minibüslerde minibüslerde 0-7 kilometrelik mesafeler arasında tek fiyat uygulamasına geçilerek 12 TL oldu. 7-11 km arası 14 TL, 11-15 km arası 14.50 TL, 15-20 km arası 15 TL oldu. Taksimetre açılış ücreti 12,65 TL’den 19,17 TL’ye, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 TL’ye, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 TL’den 152,73 TL’ye, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 TL’den 70 TL’ye yükseldi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...