İstanbul’dan Sofya trenle 33 avro

İstanbul’dan Sofya trenle 33 avro

EKONOMİ Haberleri

Son yıllarda trenle seyahat en fazla tercih edilen ulaşım araçlarının başında geliyor. TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Doğu Ekspresi, Van Gölü Ekspresi, İzmir Mavi Treni, Güney Kurtalan Ekspresi konvansiyonel trenlerinde 45 bin yolcuya hizmet veriliyor.

Uluslararası yolcu taşımacılığında ise İstanbul (Halkalı)-Sofya güzergahında her gün karşılıklı olarak işleyen İstanbul-Sofya Ekspresi Avrupa’ya ulaşımda en ekonomik seçenek olarak öne çıkıyor. Halkalı’dan her gün 22.40’ta, Sofya’dan 21.00’de hareket eden ekspresin seyahati yaklaşık 9 saat 50 dakika sürüyor. Eksprese ilave edilen vagonlarla yaz aylarında Bükreş ve Belgrad bağlantıları da sağlanıyor.
Uluslararası demir yolu yolcu taşımacılığını daha cazip hâle getirmek için yolcu taşımalarına Balkan Ülkeleri Yolcu Tarifesi (SET) üzerinden yüzde 30 indirim uygulamasına geçildi. Ekspres bilet ücretleri iki yataklı vagonda bir kişi 33,50 avro, bir yataklı vagonda bir kişi 62,72 avro, 4’lü kuşetli vagonda bir kişi 28,48 avro, 6’lı kuşetli vagonda bir kişi 27,88 avro olarak belirlendi. Hem tren yolculuğunun keyfini çıkarmak hem de Sofya’yı keşfetmek isteyen yolcular ekonomik, rahat ve konforlu bir yolculukla Bulgaristan’ın başkentine ulaşabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...