İstanbul'dan lüks kaçış: Villalar boşalıyor

- Güncelleme:
İstanbul'dan lüks kaçış: Villalar boşalıyor

Ekonomi Haberleri

İstanbul’un sahil hattındaki lüks semtlerde kiralık ve satılık konut fiyatları, deprem tedirginliği nedeniyle düştü. Boğaz’daki satılık yalı ve yalı dairesi sayısı yüzde 80 arttı. Gelir düzeyi yüksek vatandaşlar Göktürk ve Arnavutköy’deki müstakil ve az katlı evleri tercih etmeye başladı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ -  İstanbul’da deprem korkusu konut tercihlerinde değişikliğe neden oldu. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan felaket ile bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleşen Türk haklı, zemini güvenli ve alçak katlı evlere yöneldi. Depremin hemen öncesinde İstanbul’un en değerli bölgeleri olan sahil hattında, satılık ve kiralık konut fiyatları yüzde 50’ye yakın düşüş gösterdi. Aynı şekilde eski konutların yer aldığı bölgelerden de kaçış başladı. Deniz hattındaki evleri boşaltanlar, metropolün kuzey kesimi olan Arnavutköy, Çatalca, Göktürk ve Polonezköy gibi bölgelere yerleşmeye başladı. 

SAHİL HATTI BOŞALDI

Bakırköy (Florya, Yeşilköy), Beşiktaş (Bebek, Kuruçeşme, Ortaköy) ve Sarıyer gibi gözde semtlerde satışlar durma noktasına geldi. Deprem öncesinde Yeşilköy sahil kesiminde 2+1 büyüklüğe sahip ortalama bir dairenin kirası 40 bin lirayı bulurken, şimdilerde 25 bin liralara kadar düştü. Aynı şekilde Ortaköy’deki deniz gören 3+1 bir dairenin satış fiyatı; 225 milyon liradan 150 milyon TL’ye kadar geriledi. 

Sosyetenin göz bebeği boğaz hattı da bu durumdan nasibini aldı. Deprem öncesi Boğaz’daki satılık yalı ve yalı dairesi ilanları 100 adetlerde iken, bugün 185 adetlere yükseldi. Fiyatlardaki düşüş de dikkat çekti. Boğaz’da 5+2 bir yalının aylık kiralık bedeli 600 bin liradan 350 bin liraya geriledi. Satılık yalı fiyatları da yüzde 40 civarında düşüş gösterdi. 

SOSYETE, BAHÇELİ EVE YÖNELDİ

İstanbul’da lüks gayrimenkul satışı yapan Hakan Özer konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada “İnsanlarda deprem sonrası tedirginlik oldu. Lüks yalı ve yalı dairesi olan müşterilerimiz bu evleri boşaltarak kiraya vermek istiyorlar. Bu kira geliri ile de Göktürk gibi daha kuzey kesimlerde yer alan müstakil ve bahçeli evlere yöneldiler. Genel olarak fiyatlarda düşüş var” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Esver 5 Haziran 2023 17:29

Allahtan kim kaçmış ölecegin varsa ölürsun Allahin taktiri bu kaçislar nafile

Sonraki Haber Yükleniyor...