İstanbul’dan İzmir’e göç hızlanıyor

Düzenleyen:
İstanbul’dan İzmir’e göç hızlanıyor

Ekonomi Haberleri

İstanbul’daki trafik, betonlaşma, yavaşlayan sosyal etkileşim ve aşırı pahalılık, özellikle beyaz yakalıların İzmir’e göçünü hızlandırıyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre geçen sene 16 bin 129 kişi İstanbul’dan İzmir’e taşındı. Verileri değerlendiren Hugent Genel Müdürü Özlem Taşkaya; “Son 6 aydır İstanbul’dan ayrılmak isteyen ve İzmir’de iş pozisyonları arayan 40 yaş üstü yöneticilerde artış gözlemliyoruz. İstanbul, İzmir’e beyin göçü veriyor” dedi. Taşkaya, şöyle devam etti: Görüştüğümüz her 10 yönetici adayından 4’ü, İzmir’de iş aramaya başladı. Adaylardan şu cümleleri çok sık duyuyoruz. İstanbul artık yaşanması zor bir kent! Pek çok yatırım yapılmasına rağmen azalmayan, hatta yoğunlaşan trafik ve oluşan zaman kaybı... Aşırı betonlaşma, az yeşil alan, aşırı kalabalık, artan hoşgörüsüzlük, hayat pahalılığı, çocuklar için doğru okul ve iyi eğitim imkânlarına ilişkin yüksek bütçeler. Öte yandan Ege’de olma arzusu, doğaya ve denize yakınlık, daha huzurlu ve hoşgörülü hayat tarzı olduğuna dair algı, yapımı devam eden İstanbul-İzmir otoyolunun ulaşımı kolaylaştıracak olması, beyaz yakalılara ihtiyaç duyulan önemli yatırımların gerçekleşmesi, bazı global şirketlerin operasyonlarını Ege’ye taşıması, tercih sebebinde İzmir’i ön plana çıkardı.

3,5 SAAT CEZBEDİYOR!

İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun çoğu tamamlandı. Bu proje de İzmir’e olan ilgiyi artırıyor. 10 milyar lira yatırımla hayata geçirilen projede, 25 viyadük bulunuyor. Yol tamamlandığında, yılda 650 milyon dolar tasarruf öngörülüyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...