İstanbul'da ekim ayı enflasyonu belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İstanbul'da ekim ayı enflasyonu belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

İstanbul'da enflasyon oranları açıklandı. İTO verilerine göre, ekim ayında perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 3,69 artış gösterdi. Ekimde toptan fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 3,53 arttı.

TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verileri öncesinde İstanbul Ticaret Odası İstanbul'da ekim ayı enflasyonunu açıkladı. İTO verilerine göre, ekim ayında perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 3,69 artış gösterdi. Ekimde toptan fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 3,53 arttı.

Söz konusu veriler yıllık bazda incelendiğinde değişim oranı, perakendede yüzde 72,73, toptan fiyatlarda ise yüzde 64,04 olarak gerçekleşti.

SEKTÖRLERE GÖRE DEĞİŞİM ORANLARI

Ekimde perakende fiyatlar önceki aya göre, giyim harcamaları grubunda yüzde 15,33, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında 4,58, gıda harcamalarında 4,28, ev eşyası harcamalarında 4,05, konut harcamalarında 1,82, diğer harcamalarda yüzde 0,08 artış gösterirken kültür eğitim ve eğlence harcamalarında 1,38, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 2,33 azalış kaydetti.

Ekimde toptan fiyatlarda bir önceki aya göre, gıda maddeleri grubunda yüzde 5,22, mensucat grubunda yüzde 4,57, inşaat malzemeleri grubunda 2,50, kimyevi maddeler grubunda 2,38, madenler grubunda 1,95, işlenmemiş maddeler grubunda 1,73, yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 1,33 artış görüldü.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...