İstanbul Finans Merkezi için ilk kazma vuruluyor

- Güncelleme:
İstanbul Finans Merkezi için ilk kazma vuruluyor

Ekonomi Haberleri

SPK, BDDK, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi finansın devlerini buluşturacak İstanbul Finans Merkezi'nde son safhaya gelindi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Merkezin yapımı için gerekli izinleri Başbakanlık'tan aldı.

İstanbul'u dünyadaki finans merkezleri ile yarıştıracak olan ve yaklaşık 4.5 milyar TL'ye mal olacağı düşünülen İstanbul Finans Merkezi ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekli izinleri Başbakanlık'tan aldı. Böylece, Başbakanlık'tan kamu kurum ve kuruluşlarının taşınmazları ile ilgili tapu ve tescil, ihale, plan, proje, imar uygulaması, yapım projeleri, ruhsat gibi işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli izinler alınmış oldu.
Türkiye için vitrin niteliği taşıyacak projenin eş zamanlı bitirilebilmesi ve proje bütünlüğünün sağlanabilmesi amacıyla, tüm kurum ve kuruluşlar mimari ve konsept projelerini 2013 Mart ayı sonuna kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderecek. Merkezde, Kamu bankaları, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank yer alacak. Hazırlanan projeden sonra ihaleye çıkacak olan kurumlar arasında en hazır olanları SPK, Ziraat Bankası ve Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan merkezin hafriyat çalışmalarına da 1 Ocak itibarıyla başlanacak. Bir yıl içerinde bitirilmesi planlanan çalışmalar ile İstanbul Finans Merkezi'nin yapımına başlanacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan nbsp;Bayraktar, süreci adım adım takip ettiklerini, uygulama projelerinin tamamlanmasıyla birlikte alana ilişkin uygulama sürecinin başlayacağını ifade ederek, "Bu sayede, 2016 yılı içerisinde İstanbul'a dünyanın en iyi finans merkezini yapacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...