‘İstanbul Fashion’dan milyar dolarlık katkı

‘İstanbul Fashion’dan milyar dolarlık katkı

EKONOMİ Haberleri

İstanbul Hazir Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, bu yıl ilk kez 9-11 Şubat arasında düzenlenen IFCO - İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nın Avrupa’nın kendi alanındaki en büyük büyük organizasyonu olduğunu söyledi.

ÖNDER ÇELİK

Gültepe “İkincisini 24-26 Ağustos arasında düzenleyeceğimiz IFCO Fuarı’ndan sektör ihracatına 1 milyar doların üzerinde katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi. İTO ve sektör derneklerinin katkısı ile üç fuarı tek çatı altında topladıklarını belirten Gültepe “600’e yakın ulusal ve uluslararası firma, yarısı yabancı olmak üzere yaklaşık 100 ülkeden 25 bin ziyaretçiyi ağırladı. 35 bin metrekare alanda Avrupa’nın en büyük fuarını gerçekleştirmiş olduk. Hedefimiz  fuarı 100 bin metrekareye çıkarmak" diye konuştu. Yılbaşından bu yana çalışan maliyetlerinin yüzde 60, enerji maliyetinin de yüzde 150 arttığını belirten Gültepe "Geçen yılın son çeyreğinden bu yana hazır giyim ürünlerinde fiyat artışı yüzde 60-70’i buldu. Bu son artışların ham madde fiyatlarına etkisi yüzde 10 oldu. Bunun etkilerini ise önümüzdeki kış sezonu ürünlerinde göreceğiz. Kurun bulunduğu seviye ihracatçı açısından çok da rekabetçi değil. Dolar/TL, 13,5-15 arasında olmalı. Enerji krizi sektörde dönüşümü  hızlandırdı. Bir çok şirket, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımı artırdı. Bu alandaki yatırımlara destek verilmeli” ifadelerini kullandı.

HER GÜN YENİ BİR ŞEY ÇIKIYOR

Hazır giyimin pandemide bile 80 bin yeni istihdam sağladığına işaret eden Gültepe, şöyle konuştu: Ancak yatırımlarda duraklama yaşanıyor. İnsanlar önünü göremiyor. Yatırım maliyetleri çok fazla arttı, üstelik finansmana ulaşmak da zorlaştı. Her gün yeni bir şey çıkıyor ve bunlarda da teferruat çok fazla oluyor. Eximbank kredilerine ulaşabilirsek ihracatı artırabiliriz.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...