İstanbul 4 büyükler arasında

Düzenleyen:
İstanbul 4 büyükler arasında

Ekonomi Haberleri

JLL tarafından hazırlanan “Dünya Sahnesinde İstanbul” başlıklı rapora göre, megakent artık Avrupa’nın dört büyük şehrinden biri

Önder Çelik İSTANBUL 
Gayrimenkul hizmetlerinde ve yatırım yönetiminde global danışmanlık hizmetleri sunan JLL tarafından hazırlanan “Dünya Sahnesinde İstanbul” raporuna göre, İstanbul artık Londra, Moskova ve Paris ile Avrupa’nın en büyük 4 mega şehri arasında yer alıyor. İstanbul, güvenilir bir finans merkezi olarak gelişim göstermesi, inovasyon ile ticarete ev sahipliği yapması ve altyapı iyileştirmeleriyle Gelişen Dünya Şehirleri Ligi’nin son 5 yıl içinde en çok gelişme kaydeden şehri oldu. Konuyla ilgili değerlendirme yapan JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, İstanbul’un satın alma gücü paritesinde 400 milyar dolarlık büyüklükle İsveç’e eşit konuma ulaştığını söyledi. İstanbul’un dünyanın en önemli 20 iş merkezi arasında yer aldığını kaydeden Alkaş, kent ekonomilerinin daha fazla ön plana çıkarılması gerektiğini, İspanya ekonomisi olumsuz gelişmeler yaşarken Madrid’in ön plana çıktığını, Fransa-Paris örneğinde aynı gelişmelerin görüldüğünü söyledi.

HAVA TAŞIMACILIĞININ MERKEZİ
Dünya Sahnesinde İstanbul raporunda öne çıkan bulgular, şöyle sıralandı:
• Güvenlik konusundaki soru işaretlerine karşın, benzersiz kültürel kimliği ve sıra dışı enerjisi, İstanbul’un dünyanın ilk beş turist destinasyonu arasındaki konumunu destekleyen unsurlar olarak öne çıkıyor. Küresel bağlantıları hızla artan şehir, şu anda, dünyanın en hızlı büyüyen hava yolu taşımacılığı aktarma merkezi durumunda.
ALTYAPI GELİŞİMİ ŞEHRİ DÖNÜŞTÜRÜYOR
• Şehrin altyapısındaki gelişme, İstanbul’u dönüştürüyor ve ekonomik dinamizminde anahtar rol oynuyor. Metro hatlarının uzaması, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı gibi altyapı çalışmaları, gelecekteki büyüme için olumlu sinyaller verirken, aynı zamanda gelişimin şekillenmesi ve yayılması anlamına da geliyor.
GAYRİMENKUL UYUM SAĞLADI
• Gayrimenkul sektörü, gelişime cesur ve girişimci bir biçimde yanıt verdi. Gelişen yeni altyapı projeleri, İstanbul gayrimenkul pazarının mekânsal yerleşimini temelden değiştiriyor.
• İstanbul pek çok yeni inşaat projesine tanıklık ediyor. Mevcut geliştirme süreci tamamlandığında, şehrin aşağıdaki gibi bir yapıya kavuşması bekleniyor: Dünya standartlarında alışveriş merkezlerini de içeren, 5 milyon metrekarenin üstünde modern perakende alanı. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi gibi yeni iş bölgelerini de kapsayan, 7 milyon metrekareye yakın A sınıfı ticari ofis alanı. Yaklaşık 9.5 milyon metrekare modern lojistik alanı (Kocaeli’yi de kapsayan Geniş İstanbul Havzası). 500 lisanslı otelde, 56 bini aşan oda sayısı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...