İşsizlik oranı ve cari açık, doları etkiledi

/ Kaynak: AA
İşsizlik oranı ve cari açık, doları etkiledi

Ekonomi Haberleri  / AA

Dolar/TL küresel piyasalarda doların değer kaybetmesi ve yurt içinde açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesinin etkisiyle 1,9264 seviyesine geriledi

Bankalararası piyasada dolar/TL küresel piyasalarda doların değer kaybetmesi ve yurt içinde açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesinin etkisiyle 1,9264 seviyesine kadar geriledi. Küresel piyasalarda, ABD'de ekonomik aktiviteye yönelik iyimserliğin aşırıya kaçmış olabileceğine yönelik yorum ve haberlerle dolar diğer para birimleri karşısında değer kaybederken, yurt içinde de açıklanan işsizlik ve cari işlemler açığı verisinin beklentilerden iyi gelmesi TL'nin güçlenmesini sağladı. Güne 1,9355 seviyesinden başlayan dolar/TL küresel piyasalara paralel olarak 1,93 sınırına düştükten sonra yurt içinde açıklanan verilerin ardından düşüşü ivme kazanarak 1,9264 seviyesine kadar geriledi. Analistler, şu dakikalarda 1,9270 seviyelerinde dengelenen dolar/TL'de öğleden sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak ağustos ayı beklenti anketi ve ABD'de açıklanacak verilerin yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor. Öğleden sonra ABD'den haftalık işsizlik, TÜFE, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı başta olmak üzere yoğun bir veri akışı olacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...