İsraf ettiğimiz gıdalar için pişmanlık hissediyoruz

Düzenleyen:
İsraf ettiğimiz gıdalar için pişmanlık hissediyoruz

Ekonomi Haberleri

Avrupa’nın önde gelen ev elektroniği üreticisi Grundig, IFA’da gıda israfına dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Dünyaca ünlü şef Massimo Bottura’nın katıldığı etkinlikte, Grundig’in 6 ülkede 3 bin kişiyle yaptırdığı sürdürülebilirlik ve gıda israfıyla ilgili araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre tüketicilerin büyük bölümü gıda israfının önemli bir çevre sorunu olduğunu dile getirirken, üçte birinin de ayda 4 kg gıda israf ettiği dikkat çekiyor. Tüketicilerin yüzde 90’ı israf ettiği gıda miktarından endişeli olsa da, yoğun tempolu kent yaşamı bu alışkanlıklarını değiştirmelerini zorlaştırıyor. Araştırmadan çıkan en çarpıcı sonuçlardan biri de tüketicilerin önümüzdeki 50 yıl içinde küresel bir gıda krizi yaşanmasından endişe etmesi oldu. Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Arçelik AŞ Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Özbil, Grundig ile gıda israfına karşı çözümler sunduklarını belirterek “Gıda israfına dikkat çekmek için yaptığımız araştırma, tüketicilerin daha sürdürülebilir bir yaşam arzuladığını gösteriyor. Araştırmaya katılan tüketicilerin yüzde 82’si geri dönüşüm sağlamaya, yüzde 75’i enerji tasarrufu yapmaya, yüzde 74’ü ise gıda israfını azaltmaya çalışıyor. Sonuçlar, tüketicilerin çevresel etkileri azaltmak ve gıda atıklarını ortadan kaldırmak için kullanışlı, basit ve akıllı yollara ihtiyacı olduğunu ortaya koyuyor” dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...