İslami şartlara uygun otellere talep artıyor

İslami şartlara uygun otellere talep artıyor

Ekonomi Haberleri

Muhafazakâr aileler için uygun ortam sağlayan İslami otellere ilgi son yıllarda önemli ölçüde arttı. Geçen yıl 27 olan otel sayısı bu yıl 50'ye yükseldi

Yazın gelmesiyle tatil yapmak isteyenlerin otel ve tatil köyü arayışları da başladı. Herkes bütçesine ve yaşam biçimine göre mekân bakarken, son yıllarda muhafazakâr ailelere özel hizmet sunan otellere talep artış gösterdi. Vizyon Grup İcra Kurulu Üyesi Mehmet Ali Menteşe, muhafazakâr otelleri daha çok İslami şartlara uygun tatil yapmak isteyen ya da eşiyle birlikte rahat bir tatil geçirmek isteyen ailelerin tercih ettiğini belirterek, muhafazakâr otellerin genel turizm içindeki payının yüzde 5 civarında olduğunu söyledi. nbsp;

OTEL SAYISI 50'YE ULAŞTI

2000'li yılların başında İslami kesime hitap eden otel sayısının beş olduğunu ifade eden Menteşe, "İslami otellerde, 2005 yılı sonrasında ciddi bir artış yaşandı. 2014 yılında İslami otel sayısı 27'ye yükseldi. Bu sayı 2015 yılı itibariyle 50'ye ulaştı" dedi. Muhafazakâr ailelere alternatif tatil olarak sunulan İslami otellerin Türkiye'nin bir çok tatil beldesinde hizmet verdiğine işaret eden Mehmet Ali Menteşe şöyle devam etti: "Bu oteller; Alanya, Manavgat, Kumluca, Marmaris, Fethiye, Bodrum, Yalova, Kuşadası, Çeşme, Altınoluk ve Silivri'de bulunuyor. Talebin fazla olması sebebiyle her geçen yıl muhafazakâr otellerde belirgin bir artış söz konusu. Muhafazakâr aileler İslami şartlara uygun, kendilerine göre daha rahat tatil geçirmek için bu tatil alternatifini değerlendiriyorlar. Genel olarak yaz ayları tüm kesimler gibi muhafazakar kesim için de öncelikli tercih ediliyor. Okulların tatil olması, deniz ve plajlardan faydalanmak adına haziran-eylül aralığı yoğun sezon olarak geçiyor. Ancak bir farkla tabii ki; ramazan ayı boyunca muhafazakar tatil sezonu büyük ölçüde durağanlaşıyor." Mehmet Ali Menteşe, ramazan ayında 30 bin civarında kişinin de umreye gideceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

SADECE MUHAFAZAKÂRLAR TERCİH ETMİYOR
Vizyon Grup İcra Kurulu Üyesi Mehmet Ali Menteşe, kadın ve erkeklerin ayrı ayrı plaj ve havuz kullandığı, alkolsüz olarak hizmet veren muhafazakâr otellerde menülerin İslami şartlara uygun hazırlandığını belirterek, "Bu nitelikteki tatil yerlerinin sadece muhafazakâr kesim tarafından değil, gün geçtikçe toplumumuzun tüm kesimleri tarafından da talep edilmeye başlandığını söyleyebiliriz" dedi.
Önder ÇELİK - İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...