İslam Memiş 'sürpriz olmaz' diyerek duyurdu: Dolar ve altına talep azalacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İslam Memiş 'sürpriz olmaz' diyerek duyurdu: Dolar ve altına talep azalacak

Ekonomi Haberleri

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Mehmet Şimşek'in göreve başlamasının ardından dolar ve gram altın fiyatlarında nasıl bir tablo oluşacağına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Memiş, "sürpriz olmaz" diyerek atılacak adımlar sonrasında dolar ve altına talebin azalacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Yüzyılı'nda ekonomiyi yeniden deneyimli ekonomist Mehmet Şimşek'e emanet etti. Ekonominin dümenine geçmesi piyasalara güven verirken, Mehmet Şimşek'in atacağı adımlar merak edilmeye başlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Mehmet Şimşek, dün gerçekleştirilen devir teslim töreninde ekonomide izlenecek adımlara ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Şeffaf, tutarlı, öngörülebilir ve uluslararası normlara uygun rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçenekleri olmadıklarını söyleyen Bakan Mehmet Şimşek, vakit kaybetmeden orta vadeli çalışmalara başlayacaklarını belirtti. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Mehmet Şimşek'in atacağı adımlara ve bu adımlar sonrasında dolar ve gram altın fiyatlarında nasıl bir tablo oluşacağına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

DOLAR VE ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Mehmet Şimşek'in göreve gelmesinin ardından piyasalar bugün yukarı yönlü açılış yaptı. Dolar/TL 21.25 TL'nin üstünde fiyatlanırken, gram altın 1340 TL'ye yükseldi. Borsa İstanbul ise 5.350 puana kadar çıktı. HTGlobal'de yer alan habere göre, İslam Memiş piyasalarda yaşanan artışa ilişkin, "Kamuoyunun beklentisi karşılandığı için piyasalarda artış gözlemliyoruz. Yabancı yatırımcıların gelmesi bizim için önemli. Seçimlerden önce bu oran yüzde 27'ydi. Tekrar artması lazım. Güven tazelenebilir beklentisi arttığı için Şimşek'in gelmesi önemli" dedi.

MERKEZ BANKASI'NDA DEĞİŞİKLİK

Ekonomi yönetiminde koordinasyona dikkat çeken Memiş, "Merkez Bankası başkanı ve ekibinin değişmesi önemli olacaktır. Ticaret Bakanı da aktif bir rol almalı. Hatta Dışişleri Bakanlığı'na da görev düşüyor. Çalışma Bakanlığı da önemli. Koordinasyon çok sağlam şekilde yapılmalı. Bir yol haritası belirlemek lazım. Sayın bakanın ilk önce koordinasyonu sağlaması ve bunun bozulmaması lazım. Enflasyon öncelik olmalı. Merkez Bankası'ndan başlayarak kurumlarda değişim olacaktır. Üçlü kur, üçlü faiz politikası insanları ürküttü. Şimşek'in kendi çalışabileceği ekiple çalışması gerekli olacaktır." ifadelerini kullandı.

Piyasaların Mehmet Şimşek'in atacağı adımlar sonrasında iyimser bir tablo çizebileceğini vurgulayan İslam Memiş, dolar kurunda yeni atakların sürpriz olmadığını kaydetti. Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Piyasalar iyimser bir tablo çizer. Her şey oturunca dövize ve altına olan talep azalır. Güven geldikten sonra diğer işler halledilir. Mehmet Şimşek etkisiyle borsa tarafında artış var. Yıl içinde yukarıya doğru bu seviyelerin devam etmesi olur. Yabancı yatırımcının kalıcı sermayesini Türkiye'de bırakması önemli olacaktır. Orta ve uzun vadede yeni bir kur atağının gelmesi muhtemel. 24-25 bandı dolarda sürpriz olmamalı. Kurumsal ve kalıcı politikalarla vatandaş kendine yeni bir yön belirleyecektir. Ancak her gün yeni bir karar alırsanız, vatandaşı korkutan karar alırsanız sorunlar devam eder."

Kaynak: HT Global

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...