İslam Memiş gram altın için son kez uyardı: Fırsat geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İslam Memiş gram altın için son kez uyardı: Fırsat geliyor

Ekonomi Haberleri

Dün rekor üstüne rekor kıran gram altın için dikkat çeken açıklamalarda bulunan İslam Memiş “Fırsat geliyor” diyerek yatırımcıları son kez uyardı!

Finans analisti İslam Memiş, gram altının rekor kırmasının ardından "Tamam mı, devam mı?" sorusuna cevap verdi ve zaman aralıkları belirterek gram altındaki yükseliş ve düşüş tahminlerini paylaştı. Memiş, 1500 TL seviyesine ulaşacak tarihi belirterek "dip" olarak beklediği seviyeyi de açıkladı.

İslam Memiş gram altın için son kez uyardı: Fırsat geliyor

İSLAM MEMİŞ: ALTIN VE GÜMÜŞ’TE KAÇIŞ YOK

Bu seneyi rekor yıl ilan eden İslam Memiş katıldığı A1 Capital Youtube programında altın ve gümüş için genel değerlendirmesi şöyle:

"Bu zirveler test edilecek, kaçınılmaz. 2023'te artık kaçış yok. Yükseliş yeni başladı, kimsenin tereddüdü olmasın. 3 ayda gramında 170 lira değeri arttı. Ons altın 2028 dolara kadar yükseldi. 205 dolarlık bir değer artışı. Yılın ilk çeyreği bu şekilde, yılın ikinci çeyreğinde de değer artışı devam edecek ancak aylık bazda kar satışlarının gelmesi gerekiyor. Bazen düzeltme hareketlerine ihtiyacımız var. Ons altında 1960 dolar güçlü bir destek seviyesi. Bunu takip etmemiz gerekiyor. Gram tarafında 1250 lira seviyesini takip etmemiz gerekiyor. İlk destek seviyeleri buralar. Aşağısında farklı alımlar var. Yatırımcı bunları yakından takip etmeli."

İSLAM MEMİŞ'TEN UZUN VADELİ ALTIN TAHMİNİ

Genel değerlendirmesinin ardından gram altın ve ons altın için uzun vadeli altın tahminini açıklayan Memiş, yatırımcıların merak ettiği sorulara yanıt verdi:

"Uzun vadede 1450, 1500 öngörümde değişiklik yok. Finansal okuryazarlığı az olanlara, korku ve panikle hamle yapıyorsunuz, 1285'ten gram altın alıyorsunuz, zarar ettim diyorsunuz. Bunlar yanlış şeyler. Biraz daha objektif bakmak lazım olaylara. Acemi yatırımcıları kabul etmeyen bir dünya düzeni var karşımızda. Manipüle edilmiş, yatırımcının mutlaka kendisini yetiştirmesi gerekiyor. Ben bilmiyorum demeyi kabul etmiyor piyasa. İnsanlar o yüzden uzun vadeli yatırımlara yön vermeli. Mesele bunun adı altın ve gümüş değil, döviz de olabilir, borsa da kripto para da olabilir ama uzun vadeli olmalı. Altın fiyatları 20, 30 yıla bakıldığında değer artışlarını her yıl devam ettiriyor. Geçen yıl yüzde 43 kazandırdı, bu yıl yüzde 50'den fazla getirisini yılın son çeyreğinde konuşmuş olacağız."

İslam Memiş gram altın için son kez uyardı: Fırsat geliyor

İSLAM MEMİŞ'TEN GÜMÜŞ İÇİN EZBER BOZAN TAHMİN

Açıklamalarında sık sık altını ön plana koyan İslam Memiş, rekorların ardından ezber bozarak gümüşle ilgili flaş öngörülerde bulundu. Memiş'in açıklamaları şöyle:

"Gümüşün ons fiyatı 25 dolar, gram fiyatı 16 lira seviyesi üzerinde görüldü. Burada beklentilerimiz yıl içinde var. Ons gümüşte 40 dolara kadar önü açık olan ons fiyatı var. Gümüş tarafında da ciddi anlamda değer artışı olacak. İki yıldır baskılanıyor. Gereğinde fazla baskılanınca biz ciddi bir patlak göreceğiz ons gümüşte ve gram gümüşte. Gram gümüşü ve ons gümüşü altın kadar önemsiyorum. Son iki yıldır altından fazla getiri sağlayan bir gümüş var karşımızda. Bir yerden patlak verecek. Belirsizliğini koruyor. Altın gümüş rasyosu bir umut aslında. 80 seviyesi altına kadar sarkar, 77'ye kadar gerileyebilir, böyle olunca gümüşün performansı altından daha çok olur diye tahmin ediyorum."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...