İslam Memiş, FED'in planını ifşa etti: Dolar, altın ve Bitcoin'i tokatlayacak!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankasının (Fed), planını açıkladı. Tarih veren İslam Memiş, doların altın ve Bitcoin'i 'tokatlayacağını' söyledi.

ABD Merkez Bankasının (FED), politika fazini son 16 yılın en yüksek seviyesi olan 25 baz puan artırıma gitmesiyle altın fiyatları rekor seviyelere çıktı. Bugün ABD'nin faiz kararını yakından etkileyecek enflasyon verileri de belli oldu. FED'in faiz artırımının sürüp sürmeyeceği merak edilirken Finans Analisti İslam Memiş'ten dikkat çeken analiz geldi. FED'in planını açıklayan Memiş, altın ve Bitcoin olmak üzere dahil olmak üzere doların karşısında olan tüm emtia ve para birimlerinin değerinin düşeceğini söyledi.

İSLAM MEMİŞ FED'İN PLANINI AÇIKLADI

Tv100'deki köşe yazısında FED'in planına ışık tutan Memiş, "Yatırımcılar, FED’in Mayıs toplantısında 25 bp faiz artırımı sonrasında nasıl bir piyasa oluşacağını merak ediyordu. FED ve ECB, piyasaların 25 bp faiz artırım beklentisini karşıladı ama beklenilen aksiyon oluşmadı. Yatırım araçlarında keskin bir yön kırılımı olmadı. Peki şimdi ne planlanıyor? Tabii ki ikinci baskılanma planlandı! Yani, piyasayı kontrol altına alan merkez bankaları bir ay daha baskılama sürecine devam edecekler" dedi.

FED ALTIN VE KRİPTO PARALARA TOKAT VURACAK

FED'in özellikle bir ay sonrası için hazırlık yaptığını söyleyen Memiş, "FED, dolar karşısındaki her şeye son bir tokat vurmayı planlıyor. Bu planla birlikle dolar endeksi (dxy) 103,50’ye yükselir, ons altın (xau/usd) 1.910 dolar, ons gümüş (xag/usd) 23,80 dolar, EUR/USD paritesi 1,0850, Bitcoin 25 bin dolar seviyelerine geriler." değerlendirmesini yaptı.

RESESYON VE ENFLASYON ENGELLENEMEZ

FED'in bu planının nedenini açıklayan İslam Memiş, "Neden bu baskılanmayı sürdürüyorlar? Çünkü yaz tatili için zaman kazanmayı planlıyorlar. Mayıs-Haziran baskılanırsa yaz tatiline girmek onlar için daha rahatlatıcı olacak. Neden yaz rehaveti istiyorlar? Resesyon kaçınılmaz, enflasyonun dönüşü engellenemez. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, “Federal hükümetin nakitsiz kalabileceğini” söyleyerek diğer merkez bankalarına mesaj yollamış oluyor.

DOLAR KARŞISINDAKİ HERŞEY DÜŞECEK

Haziran sonuna kadar küresel piyasalardan bir şey beklememek gerektiğini söyleyen İslam Memiş, 3-4 hafta sonra dolar karşısında her şeyi destek seviyelerine çekileceğini belirtti. Memiş'in, dolar, altın ve Bitcoin'de beklediği aralıklar ise şu şekilde:

  • Dolar endeksi (dxy) = 100,50-101,50
  • EUR/USD paritesi = 1,09-1,10
  • Ons altın (xau/usd) = 1.970-2.030
  • Ons gümüş (xag/usd) = 24,80-25,80
  • Bitcoin (BTC) = 25-30 bin $

ALTIN VE KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Öte yandan geçtiğimiz hafta cuma günü Amerika Birleşik Devletleri iş gücü verilerinin beklentilerin daha da iyi gelmesi sonrasında altın düşüşe geçmişti. Bugün açıklanan enflasyon verileri sonrasında altın fiyatları yönünü yukarıya çevirdi. Ons altın 2037 dolar, gram altın ekranlarda 1279 TL, kuyumcularda ise 1400 TL'nin üstünden fiyatlanıyor. Son bir kaç gündür düşüşe geçen ve gün içerisinde 27.500 dolar bandında seyreden Bitcoin (BTC) ise enflasyon verisi sonrasında yeniden yükselişe geçti. 

Kaynak: TV100

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...