İslam Memiş döviz ve altın yatırımcısını 'öncelikler' konusunda uyardı!

Düzenleyen:
İslam Memiş döviz ve altın yatırımcısını 'öncelikler' konusunda uyardı!

EKONOMİ Haberleri

Rusya-Ukrayna krizinde savaşın eşiğine gelinirken Putin dün Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıdıklarını ilan ederek Rus ordusunun harekete geçmesi için talimat vermişti. İki ülke arasındaki krizin piyasalara etkisi tartışılırken, savaşı işaret eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Küresel piyasalarda artık rahatlık olmaz!" diyerek yatırımcıları uyardı.

Rusya-Ukrayna krizi piyasaları da etkisi altına alırken altın fiyatları da aşağı ve yukarı yönlü sürekli değişiklik gösteriyor.

Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair imzaladığı iki ayrı kararname’nin ardından Rusya Donbas bölgesine girmeye başladı. 

KÜRESEL PİYASALARDA ARTIK RAHATLIK OLMAZ!

Sosyal medya hesabından piyasalara ilişkin açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları uyardı. Kritik bir sürece girildiğine ve piaysalarda artık rahatlık olmayacağına dikkat çeken Memiş, "Savaş piyasası oluştuğunda döviz veya altın borçlanılmaz. Öncelik borç kapatmak olmalı. Dalgalı seyirde başlayan süreç artık yönünü yukarı çevirmiştir. Şubat’ta düşüşler geam altında  778 lira, dolar da ise 13,30 ile sınırlı kalmıştır. " dedi.

DOLARDA KRİTİK SEVİYE:13.80 

Gelişmelerin piyasalara etkisini değerlendiren Memiş, yaşanan bozulmaya bağlı olarak dolar endeksinin 96 seviyesinde olduğunu belirterek “Haliyle Euro/dolar paritesinde biraz gerileme var. Bu da Dolar/TL kurunu güçlü anlamda diri tutmaya çalışıyor. 13.63 seviyesi direnç seviyesiydi. Şu anda ise 13.80 TL seviyesi direnç seviyesi olmaya devam ediyor. 13.80 TL seviyesindeki fiyatlamalar kalıcı olursa 14 ile 14.10 TL bandını takip edeceğiz. Burada kırmızıçizgi olarak 13.80 seviyesini takip ediyoruz. Amerikan Merkez Bankası da mart ayında sahneye çıkacak ve faiz kararları dolar üzerinde etkili olacak” dedi.

 

İslam Memiş döviz ve altın yatırımcısını 'öncelikler' konusunda uyardı!"TÜM EZBERLER BOZULDU"

Rusya-Ukrayna krizinin piayasalara etkisini değerlendiren Memiş, “Rusya- Ukrayna gerginliğinde Vladimir Putin, son noktayı koydu. Yani savaş ve gelecek dönem ile alakalı jeopolitik risk kaçınılmaz oldu. Savaş fiyatlanması ile pozisyon almak gerek. Tüm ezberler bozulduğundan açıkta kalmamak gerek. Artık düşüş ihtimalini düşürdüler.” ifadelerini kullandı.

İslam Memiş döviz ve altın yatırımcısını 'öncelikler' konusunda uyardı!

ALTIN NE KADAR?

Gram altın fiyatları ise 22 Şubat Salı günü itibariyle 836 lira alış ve 844 liralık satış fiyatıyla işlem görüyor.

"KRİZ BİTERSE ALTIN SERT DÜŞEBİLİR"

Bazı analistler ise Rus ile Ukrayna arasındaki kriz sona ererse altın fiyatlarında sert düşüşlerin yaşanabileceğini ifade etti.

FED MART'TA SAHNEDE OLACAK

Mart ayında Amerikan Merkez Bankasının (Fed) sahnede olacağını söyleyen Memiş, Fed tarafında şahin söylemlerin başladığına dikkat çekerek “ABD faiz artırımı sürecine girecek. Şubat ayının hikayesi bitecek. Mart ayında piyasalar, Fed’i konuşacak. Şubat hem döviz hem de altında son alım fırsatları sunuluyor” ifadelerini kullandı.

PUTİN’DEN TALİMAT

Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair imzaladığı iki ayrı kararname, ülkenin yasal bilgi sisteminde yayınlandı. Beşer maddeden oluşan kararnamelerde, Putin'in Rusya Silahlı Kuvvetlerine sözde Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinde barışın korunması için faaliyetlerde bulunması talimatını verdiği belirtildi. Ayrıca, Putin, Rusya Dışişleri Bakanlığına da sözde Donetsk ve Lugansk tarafları ile diplomatik ilişkilerin sağlanması konusunda anlaşmaların yapılması talimatını verdi. Söz konusu kararnamelerin, imzalandığı tarihte yürürlüğe girdiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...