İslam Kalkınma Bankası 2,3 milyar dolar ayırdı

İslam Kalkınma Bankası  2,3 milyar dolar ayırdı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin de kurucu üyeleri arasında yer aldığı İslam Kalkınma Bankası (İKB), koronavirüsle mücadele kapsamında üye ülkelerin ihtiyaçlarının karşılanması 2,3 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Bu kapsamda üye ülkeler tarafından ihtiyaçların ve tedarik edilebilecek ürünlerin envanteri çıkarılırken Türkiye’nin Cidde Ticaret Müşavirliği görevlilerinin İKB yetkilileriyle bir görüşme yaptığı öğrenildi. Görüşmede üye ülkelerin özellikle medikal ekipman, ilaç, gıda ve temel tüketim malzemeleri olmak üzere ciddi manada ürüne ihtiyaç duyduğu da gündeme geldi. İlgili sektörlerdeki üretici ve ihracatçılardan Bankanın, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofisleri kanalıyla tedarik edebilecekleri ürün, miktar ve fiyat bilgilerini iletebileceği duyuruldu. Bankanın kurucu üye ülkeleri arasında Türkiye dışında İran, Kuveyt, Libya, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emîrlikleri bulunuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...