İşitme engellilere 'pırlanta' gibi iş kapısı

- Güncelleme:
İşitme engellilere 'pırlanta' gibi iş kapısı

Ekonomi Haberleri

İstanbul Değerli Maden ve Mücevheratçılar Birliği engellilerin sektörde daha fazla istihdam edilmesi için harekete geçti.

İstanbul Değerli Maden ve Mücevheratçılar Birliği engellilerin sektörde daha fazla istihdam edilmesi için harekete geçti. Birliğin İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte hayata geçireceği proje ile yüzde 40'ın üzerinde işitme kaybı olan engellilere ''yarı değerli taş kesimi'' mesleği öğretilecek. İstanbul Kuyumcular Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin ortak olarak yer aldığı projeye, İşitme Engelliler Federasyonu da iştirakçi olarak destek veriyor. İstanbul Değerli Maden ve Mücevheratçılar Birliği Başkanı Ayhan Güner, sektör olarak istihdam sağlanmasına önem verdiklerini ve özellikle engelli istihdamına katkı sağlamak amacıyla böyle bir proje geliştirdiklerini söyledi. Proje kapsamında Türkiye'de taş kesim köyleri kurulmasını amaçladıklarının anlatan Güner, ''Hindistan'da bu köylerde 1 milyon 200 bin kişi çalışıyor. Çekirdek uygulama olarak ilk etapta 100 işitme engelliyi sektöre kazandırmak istiyoruz. Daha sonra da projeyi yaygınlaştırmak gibi bir amacımız var. Türkiye'de taş kesim işi yapılmadığı için bu işi ilk önce engellilerin yaparak örnek olmasını istiyoruz'' dedi. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...