Işık Menkul Değerler’den aracılık faaliyetlerinde sıfır komisyon devri

Düzenleyen:
Işık Menkul Değerler’den aracılık faaliyetlerinde sıfır komisyon devri

EKONOMİ Haberleri

Sıfır komisyon uygulamasında Türkiye’nin ilk aracı kurumu olan Işık Menkul Değerler, aracılık hizmetlerinde komisyon oranını sıfırlayarak sektörün gelişmesini, büyümesini ve sermaye piyasalarında yatırımcı sayısının artmasını desteklemeyi amaçlıyor.

Hisse Senedi Nedir?

Anonim ortaklıklar tarafından çıkarılan, belirli ortaklık sermayesine katılma payını temsil eden, yasal şekil şartlarına uygun olarak düzenlenmiş kıymetli evrağa hisse senedi denir.

Hisse Senetlerinin Sahiplerine Sağladıkları Haklar Nelerdir?

• Ortaklık hakkı,

• Yönetime katılma hakkı 

• Kar payı alma hakkı,

• Rüçhan hakkı(Yeni pay alma hakkı) ,

• Tasfiyeden pay alma hakkı,

• Bilgi edinme hakkı,

• Bedelsiz pay alma hakkı (Şirket’in içkaynaklardan -yeniden değerleme fonu, olağanüstü yedek akçe v.b.- yapacağı sermaye artırımlarında, sahip olduğu pay oranı çerçevesinde katılma hakkı)

Sıfır komisyon uygulamasını hayata geçiren Türkiye’nin ilk Aracı Kurumu Işık Menkul Değerler’de 0 “Sıfır” komisyon devri nedir?

Sermaye piyasalarında piramidi tersine çeviren 0 komisyon kararıyla ilgili Işık Menkul Değerler Genel Müdürü Hakan Kocaman, siz değerli yatırımcılarımıza şöyle sesleniyor:

“İnanıyoruz ki yatırım yapmak ve birikimlerini değerlendirmek herkesin hakkı. Bu sebeple ezberleri bozarak hisse senedi alım satım işlemlerinde hisse senedi aracılık komisyon oranımızı sıfırlıyoruz.

Sektörün gelişmesini, büyümesini ve sermaye piyasalarında yatırımcı sayısının artmasını destekleyecek bu girişimimizle yepyeni bir dönemin başladığını gururla duyurmak isteriz. Bu vesileyle şirketimizin devamlı yenilikçilik anlayışıyla attığı adımların 0 komisyon kararıyla sınırlı kalmayacağını; çok kısa bir süre içerisinde yeni işlem platformumuzu ve yeni ürünlerimizi yatırımcılarımızın hizmetine sunacağımızı duyurmak istiyoruz.”

Hisse Senedi İşlemlerinizi Kapital Trader ile Hızlı ve Güvenilir Şekilde Gerçekleştirebilirsiniz.

Işık Menkul, “Hızlı ve Rekabetçi” yüzüyle sermaye piyasasında, Hisse Senetleri, Vadeli İşlem ve Opsiyon, Forex, Emtia, Altın ve daha bir çok enstrümandan oluşan geniş bir ürün yelpazesi sunarak yatırımlarınıza değer katıyor.

Hisse (Pay) Senedi İşlemleri Nasıl Yapılır?

Hisse senedi işlemleri alım-satım emirlerinizi IŞIK Menkul Değerler İnternet Şubesi, Kapital Trader Mobil ve Web Şubesi ile tüm veri yayın ekranlarından verebilirsiniz.

Verdiğiniz emirler, zaman önceliğine göre BIST sistemine iletilir.

Vermiş olduğunuz alış emirlerinizde hisse (pay) senetleri, satış emirlerinizde de satış bedelleri, işlemin Borsa'da gerçekleşmesinden sonraki 2. işgünü (takas günü) yatırım hesabınıza geçmektedir. 

Vermiş olduğunuz emirlere iyileştirme/kötüleştirme/iptal işlemleri yapabilirsiniz.

Kaynak: https://www.isikmenkul.com/sifir-komisyon

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...