Işığı gördük

Işığı gördük

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin teknik resesyondan çıktığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “Zor bir dönemi minimum hasarla atlattık. En kötü geride kaldı. Yıl sonu enflasyonu da yüzde 15,9 oranındaki hedefin altında kalacak” dedi.

Hazine ve Maliye Berat Albayrak, ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin rakamlara yansımaya başladığını ve yılın ilk çeyreğinde Türkiye’nin teknik resesyondan çıktığını gösteren veriler olduğunu söyledi. IMF-Dünya Bankası ve G-20 toplantıları için ABD’de bulunan Bakan Albayrak, bir grup gazeteciye değerlendirmede bulundu. Türkiye ekonomisinin son 6 aylık performansının ciddi bir takdir gördüğünü anlatan Bakan Albayrak “Zor bir dönemi minimum hasarla atlattık. En kötü dönem geride kaldı. Yıl sonu enflasyonu da yüzde 15,9 oranındaki hedefin altında kalacak” dedi. Türkiye-ABD ilişkileri özelinde; demir-çelik ürünlerine uygulanan ek vergiler ile Halk Bankası konularının ele alındığını anlatan Albayrak, yatırımcılarla yaptığı toplantılara değinerek, ziyaretini “bugüne kadarkilerin en başarılısı” olarak nitelendirdi.

SEÇİMLER ETKİLEMEZ
Bazı yatırımcıların seçimler hakkında sorular sorduğunu anlatan Bakan Albayrak “İstanbul seçimleri ne olursa olsun, piyasa tarafından satın alındı” diye konuştu. Bakan Albayrak “Seçim tekrarlanırsa yatırımcı tepkisi ne olur?” sorusuna da “Yatırımların artması veya kesilmesi açısından bir fark oluşturmaz” cevabını verdi. İstanbul seçimleriyle ilgili spekülatif yorumlar olduğuna dikkati çeken Albayrak “Kaybederse vermeyecek deniyor. Ankara’yı kim kazandı ve şu an kim yönetiyor. Vermediler mi?” ifadelerini kullandı.

‘KIDEM’DE SABIRLI OLUN
Bakan Albayrak, yeni ekonomi paketinin en çok tartışılan başlığı olan kıdem tazminatı konusunda da şunları söyledi: Verilen mesajların doğru okunması lazım. Tüm paydaşların mutabakatıyla süreç işleyecek. Daha ortada bir şey yok. Kıdem tazminatı çok sorunlu bir alan. İşçi, işveren, sendika mutsuz. Öyle bir formül üreteceğiz ki, tüm paydaşlar mutlu olacak. Sabırlı olalım. Tüm paydaşlarla adım atılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...