İş yerleri ve çalışana iki yılda 83 milyar lira

İş yerleri ve  çalışana iki yılda  83 milyar lira

EKONOMİ Haberleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son iki yılda 18 ayrı teşvik ve destek uygulamasıyla 1 milyon 670 bin iş yeri ve ortalama 10,9 milyon sigortalıya yaklaşık 83 milyar lira destek sağladıklarını bildirdi.

Söz konusu desteklerin detaylarını da paylaşan Selçuk, şunları kaydetti: İstihdamın korunması ve düzenli prim ödeyen işverenlerimizin maliyetlerinin azaltılması amacıyla vermiş olduğumuz 5 puanlık indirim için 39,4 milyar lira, Asgari Ücret Desteği için de 15 milyar lira kaynak sağladık. Diğer yandan, stratejik yatırımların desteklenmesi ve bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması için 2,4 milyar lira bölgesel yatırım teşviki ile birlikte; sosyoekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alınarak belirlenen 51 ilde ve iki ilçede üretim ve istihdam imkanlarını artırmak için 4 milyar lira ilave 6 puanlık teşvik sağladık.
Ayrıca aylık ortalama 10,9 milyon sigortalımıza destek sağladık. 1 Ağustos 2020’den itibaren başlayan “Normalleşme Desteği” ile birlikte teşvik ve destek sayımızı 19'a çıkarıp istihdamı destekleyerek Türkiye’nin büyümeye devam etmesini hedefliyoruz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...