İş yeri sahipleri alamadığı kirayı gider gösterecek

İş yeri sahipleri alamadığı kirayı gider gösterecek

EKONOMİ Haberleri

Borçlar Kanunu’nda yapılacak bir değişiklikle pandemi ve benzeri olağanüstü durumlarda "kira muafiyeti" getirecek düzenleme, perakendeciyi sevindirdi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, pandeminin perakendecileri ve mülk sahiplerini daha önce tecrübe etmedikleri bir durumla karşı karşıya bıraktığına dikkat çekti. İlk defa karşılaşılan problemin çözümü için tarafların genel olarak iyi niyet çerçevesinde çözümler üreterek bugüne gelebildiklerini anlatan Öncel, “Buna rağmen tarafların referans alabilecekleri belli standartlar bulunmadığı için haksızlıklar oluştu. İhtilaflar başladı. Anlık çözüm üretmekten hem yorulduk hem de gücümüz kalmadı. Bütün üye markalarımızda büyük sevinç oluşturan ve mülk sahiplerinin de alamadıkları bedelleri vergilerinden mahsup edebilmelerine imkân sağlayacağına inandığımız düzenlemenin en kısa zamanda yürürlüğe girmesini bekliyoruz" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...