İş verenler EYT kararından memnun

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İş verenler EYT kararından memnun

Ekonomi Haberleri

EYT düzenlemesine iş verenlerden destek geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, hükümetin almış olduğu EYT kararını olumlu karşıladıklarını söyledi. Bunu bir yenilenme olarak gördüklerini belirten Avdagiç, süreç için bütün tedbirleri aldıklarını dile getirdi. Bir açıklama da MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'dan geldi, işte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinin tamamlandığını, bu kapsamda 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmaya hak kazandığını duyurdu. EYT'de yaş sınırının olmayacağını bildiren Erdoğan, iş verenlere de kıdem tazminatı konusunda destek verileceğini aktardı.

"ŞİRKETLERİMİZ EYT SÜRECİNİ EN UYGUN ŞEKİLDE YÜRÜTECEK"

Bu karara ilişkin iş dünyasından açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, EYT kararıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Avdagiç “İşletmelerimiz EYT sürecini en uygun şekilde yürütecek. Bunun organizasyonel hazırlığı ve planlaması içindeyiz. Şirketlerimiz, işlerin idamesini sağlayıp üretimde sürdürülebilirliği temin edecek tedbirleri alacak” ifadesini kullandı.

İş verenler EYT kararından memnun

Fotoraftaki kişi: İTO Başkanı Şekib Avdagiç

"KREDİ DESTEĞİNİ ÇOK ÖNEMİSYORUZ"

EYT’nin bütün kesimleri kapsayacak şekilde çıkmasını, iş dünyası olarak olumlu karşıladıklarını belirten Avdagiç "EYT çalışma hayatımız için bir tazelenme fırsatı. Hem emekliliğe hak kazananlar hem de işgücüne yeni dahil olacaklar beklentileri gerçekleştirecekler. Çalışanlarımız bu imkandan yararlanırken iş dünyası olarak üretimin idamesi için üzerimize düşeni yapmanın gayreti içine olacağız. Cumhurbaşkanı'mızın, işletmelerin üzerinde oluşacak kıdem tazminatı yükünün hafifletilmesi için açıkladığı KGF kredi paketini çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

BİR AÇIKLAMA DA MÜSİAD BAŞKANI'NDAN GELDİ

Konu ile ilgili bir açıklama da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı'dan geldi. Asmalı, "Herhangi bir yaş sınırlaması olmaksızın uygulanacak olması ve emekli olup çalışmaya devam edeceklerin bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaları amacı ile sosyal sigorta prim teşviki getirilmesi ile çalışanlarımızın Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğiyle kıdem tazminatı yükünün azaltılacak olmasıyla da işverenlerimizin beklentilerini karşılayan EYT düzenlemesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Asmalı, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi konusunda yapılan çalışmalara ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Uzun yıllardır işgücü piyasasının en önemli gündem maddesi konumunda bulunan EYT meselesinin çözümü noktasında göstermiş olduğu kararlılık sebebiyle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün ekonomi yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...