İş koçları engellileri hayata bağladı

Düzenleyen:
İş koçları engellileri  hayata bağladı

Ekonomi Haberleri

Engelli bireylerin toplumsal hayata etkin bir şekilde katılmalarını sağlamak ve özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Garanti Bankası’nın birlikte başlattığı “İşe Katıl, Hayata Atıl” projesi, engelliler için umut oldu.

Damla Peker ANKARA - 300 engellinin işe yerleştirilmesinin hedeflendiği projede, görev yapan 45 iş koçu, hedefleri aşarak 344 engelli bireyi işe yerleştirdi. İlk olarak Ankara’da başlatılan projenin çalışmaları İstanbul, Gaziantep, Sakarya ve Samsun’da da devam ediyor. Proje kampanyası girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere, 36 bin TL’ye kadar hibe desteği veriliyor. Bununla birlikte engellilerin iş bulmasına, iş hayatına uyum sağlamasına, engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden çalışmalara da finansal destek sağlanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...